Η γιορτή της Μεταμόρφωσης πρόβα για τη γιορτή της Παναγίας

 Η γιορτή της Μεταμόρφωσης πρόβα για τη γιορτή της Παναγίας

Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου εκφράζεται ικανοποίηση σχετικά με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και την εξέλιξη τους, όσες έγιναν λόγω της γιορτής της Μεταμόρφωσης του Ιησού Χριστού.

Αυτές όπως κάθε χρόνο πραγματοποιήθηκαν δύο ημέρες, παραμονή και ανήμερα, σε διάφορες εκκλησίες αρμοδιότητας της.

Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ενώ υπήρξε άριστη συνεργασία τόσο με την Ελληνική Αστυνομία όσο και με τη Δημοτική Αστυνομία. Η τελευταία ενεπλάκη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις που έγιναν χθες στον εορτάζοντα ιερό ναό της πόλης, στη συνοικία του Βύρωνα. Παντού οι εκτός των ιερών ναών εκδηλώσεις ήταν περιορισμένες. Αυτό θα γίνει και στη γιορτή της Παναγίας. Ως εκ τούτου η Ι. Μητρόπολη εκτιμά ότι στη γιορτή της Μεταμόρφωσης έγινε μια πρόβα ενόψει του 15Αυγουστου και της επικείμενης γιορτής της Παναγίας.

Πολύς κόσμος στη Μεταμόρφωση στην Καβάλα ήταν στην παραμονή της γιορτής (πανηγυρικός εσπερινός). Ήταν απόγευμα, είχε δροσιά κι έτσι αυτοί που προσήλθαν ήταν σαφώς περισσότεροι σε σχέση με χθες το πρωί. Την παραμονή αλλά και χθες έξω από τον ιερό ναό υπήρχαν τροχονόμοι. Προσωπικό του τμήματος Τροχαίας Καβάλας. Ρύθμισαν την κυκλοφορία, έκλεισαν το δρόμο. Αυτά έγιναν όσο χρειάζονταν. Υπήρξε μια απαραίτητη διευκόλυνση των πιστών. Χθες η Δημοτική Αστυνομία μπήκε εντός του ιερού ναού όπου διαπίστωσε ότι άπαντες φορούσαν μάσκες. Οι πιστοί στην εκκλησία ήταν όσοι έπρεπε. Εκτός εκκλησίας σαφώς περισσότεροι αλλά σε απόσταση ο ένας από τον άλλον. Σε αυτήν την περίπτωση η Δημοτική Αστυνομία έκανε τις απαραίτητες συστάσεις. Κάποιοι τις έλαβαν υπόψη τους, άλλοι όχι. Δεν έβαλαν μάσκα ποτέ.

Ο Μητροπολίτης Στέφανος βρέθηκε τόσο την Τετάρτη όσο και χθες Πέμπτη στη Θάσο. Λειτούργησε την μεν παραμονή στα Λιμενάρια και χθες στον άνω Σωτήρα. Σημειώνουμε ότι η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τα θρησκευτικά γεγονότα στην ιερά μονή των Νικητών. Εκεί όπου επίσης βρέθηκε αρκετός κόσμος, τηρήθηκε το καθιερωμένο πρόγραμμα αλλά όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά «περισσότερο περιορισμένα». Αυτό θα ισχύει και την ερχόμενη εβδομάδα, στις εκδηλώσεις για τη γιορτή της Παναγίας.

 

 

Διαβάστε επίσης