• 6 Μαΐου 2024,

Η Ιερά Μητρόπολη θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη συντήρηση των κτιρίων στον Άη Γιάννη

 Η Ιερά Μητρόπολη θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη συντήρηση των κτιρίων στον Άη Γιάννη

Ικανοποίηση εξέφρασε μιλώντας στην Πρωινή, ο πρόεδρος του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ κ. Σωτήρης Λαζαρίδης για την εκδήλωση που έγινε το Σάββατο το απόγευμα στη Μεγάλη Λέσχη.

Για το διάλογο που αναπτύχθηκε μέχρι αργά το ίδιο βράδυ σχετικά με την ακίνητη περιουσία της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη στην ομώνυμη περιοχή της Καβάλας. Παρουσιάστηκε πρόταση- μελέτη φοιτητών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιο για την αξιοποίηση του συγκροτήματος κτιρίων πολύ κοντά στον ιερό ναό.

Πολλά από τα οποία δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Ο Σωτήρης Λαζαρίδης είπε: «Ήταν μια πολύ καλή δουλειά για την οποία ενημερωθήκαμε. Μια εργασία που μοιάζει πολύ με προμελέτη. Η προσπάθεια όπως καταλάβαμε θα συνεχιστεί από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου ώστε να ωριμάσει και να χρηματοδοτηθεί το απαραίτητο έργο».


Σχετική είναι η ανάρτηση που έκαναν οι εκπρόσωποι του μεταπτυχιακού προγράμματος:

«Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20/4/2024, στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας, η παρουσίαση των αποτελεσμάτων των εργασιών του Εργαστηρίου Διεπιστημονικής Συνεργασίας του ΔΠΜΣ του ακαδημαϊκού κύκλου 2020-2022, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του μεταπτυχιακού και της προσφοράς του στην τοπική κοινωνία.

Η ατμόσφαιρά ήταν συγκινητική και το ενδιαφέρον του τεχνικού κόσμου αλλά και των πολιτών μεγάλο για το εξαιρετικά σημαντικό αυτό οικιστικό σύνολο της νεότερης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς στην καρδιά της Πόλης, τη γειτονιά του Αη Γιάννη, που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα όσον αφορά στη φυσική κατάσταση των ιστορικών κτιρίων, αλλά που διαθέτει πολλές δυνατότητες αποκατάστασης & επανάχρησης και που μπορεί να καταστεί ένα δυναμικός πολιτιστικός πόρος για τη σύγχρονη πόλη.

Ελπίζουμε ότι η παρουσίαση των εργασιών των μεταπτυχιακών φοιτητών και φοιτητριών μας, συνεισέφερε στον προβληματισμό και στην κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων αλλά και της τοπικής κοινωνίας, για την Προστασία Συντήρηση και Αποκατάσταση του εξαιρετικά σημαντικού αυτού πολιτιστικού αποθέματος της Καβάλας.

Ευχαριστούμε θερμά για την πρόσκληση την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ν. Καβάλας, το Δήμο καβάλας και το ΤΕΕ, Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας».

Διαβάστε επίσης