• 18 Απριλίου 2024,

Η κακοκαιρία προκάλεσε κυρίως κυκλοφοριακά προβλήματα στην Καβάλα

 Η κακοκαιρία προκάλεσε κυρίως κυκλοφοριακά προβλήματα στην Καβάλα

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο γνωστός από την τηλεόραση μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έκανε ανάρτηση σχετικά με την κακοκαιρία των ημερών. Υποστήριξε ότι η κακοκαιρία με την ονομασία «Βικτώρια» ουδέποτε ήρθε στην Ελλάδα. ‘Έμεινε στην Ιταλία, έγραψε χαρακτηριστικά. Ανεξάρτητα από τα φαινόμενα στην υπόλοιπη χώρα- υπήρξαν προβλήματα και ζημιές ειδικά την Τρίτη αλλά και την Τετάρτη το πρωί-  η κακοκαιρία στο Νομό Καβάλας εκδηλώθηκε με καταιγίδα το πρωί της Τετάρτης. Κι αυτή όμως ήταν περιορισμένη. Επακολούθησε βροχή, η οποία φαίνεται (έτσι τουλάχιστον προβλέπεται) ότι θα έχει ένα δεύτερο ημίχρονο σήμερα Πέμπτη.

Οι ειδικοί και γνωρίζοντες τις λεπτομέρειες, δεν αποκλείουν εξαιτίας της παρατεταμένης βροχόπτωσης να πλημμυρίσουν τα τενάγη των Φιλίππων. Την ώρα της κακοκαιρίας το πρωί της Τετάρτης έπεσε δέντρο στο δρόμο προς τη Νέα Πέραμο και μετά τη Νέα Ηρακλείτσα. Σημειώθηκαν επίσης (πάντα το πρωί της Τετάρτης) μικρής έκτασης διακοπές ρεύματος. Αυτό έγινε κυρίως στη δυτική πλευρά του νόμου. Από πλευράς τροχαίων ατυχημάτων το κυριότερο -χωρίς τραυματισμό- σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στην Παράκαμψη. Αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και έπεσε πάνω στη διαχωριστική νησίδα. Σύμφωνα με την Τροχαία Καβάλας έγιναν κι άλλα περιστατικά ίδια, μόνο υλικών ζημιών.

Μετά από όλα αυτά μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος ότι τα κυριότερα προβλήματα της κακοκαιρίας την Τετάρτη ήταν κυκλοφοριακής φύσεως! Όλοι το πρωί της Τετάρτης κατέβηκαν στο κέντρο με τα αυτοκίνητά τους ενώ ουρές αυτοκινήτων υπήρξαν εκεί όπου λειτουργούν σχολεία με μεγάλο αριθμό μαθητών. Οι γονείς συνόδευσαν οι ίδιοι τα παιδιά τους στα σχολεία με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πολλά αυτοκίνητα γύρω από εκπαιδευτικά κτίρια. Αυτό έγινε νωρίς πρωί. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα το πρωί ενισχύθηκε και από το γεγονός ότι σε πολλές διασταυρώσεις στο κέντρο δεν λειτουργούσαν οι φωτεινοί σηματοδότες.

Ίδια έντονη κυκλοφοριακή κίνηση υπήρξε και το μεσημέρι. Την Τρίτη υπήρξε προειδοποίηση και από το Λιμεναρχείο Καβάλας για ισχυρούς ανέμους. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη δεν επιβεβαιώθηκε. Οι άνεμοι ουδέποτε ήταν ισχυροί. Για αυτό άλλωστε γινόταν κανονικά την Τετάρτη τα δρομολόγια όχι μόνο στη γραμμή της Κεραμωτής αλλά και στη γραμμή του Πρίνου. Νωρίς το πρωί της Τετάρτης σε γνωστά από προηγούμενα ίδια περιστατικά σημεία, τα καπάκια των φρεατίων δεν άντεξαν και σηκώθηκαν λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

Διαβάστε επίσης