• 3 Μαΐου 2024,

Η κατασκευή του τοιχίου τέλειωσε, το έργο συνεχίζεται

 Η κατασκευή του τοιχίου τέλειωσε, το έργο συνεχίζεται

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα η κατασκευή του τοιχίου μπροστά από το κτίριο του παλιού Νοσοκομείου Καβάλας.

Βασικό έργο για την επίτευξη του γνωστού στόχου, την αμφιδρόμηση της οδού Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού στο ίδιο σημείο. Παρόλα αυτά το συνολικό έργο συνεχίζεται κι όπως φαίνεται τελειώνει τον Μάη. Περιλαμβάνει κατασκευή πεζοδρομίου, στη «ρίζα» του νέου τοιχίου, αλλά και ασφαλτόστρωση.

Αμέσως μετά ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία και για τα οχήματα που εισέρχονται στην πόλη από τα ανατολικά. Το γεγονός θα σημαίνει ανακούφιση όσων διαμένουν σε άλλους δρόμους της περιοχής όπως η οδός Βάσσου, η οδός Κολοκοτρώνη και η οδός Σαππαίων.

Η ασφαλτόστρωση εκεί όπου κατασκευάστηκε το τοιχίο αφορά άλλη δημοτική εργολαβία. Περιλαμβάνει αρκετές ακόμη ασφαλτοστρώσεις που ετοιμάζονται να γίνουν το ίδιο διάστημα στην Καβάλα.

Ο Δήμος Καβάλας έχει σε εκκρεμότητα και το έργο των κατολισθήσεων στο δρόμο της ΜΟΜΑ (σημείο του δρόμου πλησίον της επαρχιακής οδού Καβάλας- Νέας Περάμου). Η ωρίμανση της τελικής παρέμβασης συνεχίζεται με προοπτική το έργο να ξαναρχίσει (έχοντας και την άδεια του Δασαρχείου) τον Μάη. Το περιεχόμενο του δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο μιας και τα περισσότερα φαίνεται να έχουν γίνει.

Προβλέπει λίγες ακόμη καθαιρέσεις στην άκρη του βουνού, απομάκρυνση υλικών και διαμορφώσεις. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο όταν και ο δρόμος της ΜΟΜΑ θα δοθεί εκ νέου στην κυκλοφορία.

Στο θέμα της παραλίας της Καλαμίτσας. Ο κ. Θόδωρος Μουριάδης σκοπεύει να έχει μία ακόμη επικοινωνία με την ΕΤΑΔ αυτήν την εβδομάδα προκειμένου να διευκρινιστούν οριστικά ζητήματα που αφορούν τη μεταξύ των δύο μερών συμφωνία. Τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει κι έτσι ο Δήμος Καβάλας βρίσκεται ήδη στην ακτή και κάνει εργασίες προετοιμασίας της Καλοκαιρινής περιόδου.

Ο Δήμος Καβάλας προσπαθεί να επαναφέρει έργο που είναι σε φάση αρχικών μελετών για την προστασία της άμμου. Ένα έργο παρόμοιο με αυτό που προ ετών έγινε στην Ραψάνη. Φυσικά η προσπάθεια είναι σε αρχικό στάδιο.

Η ΕΤΑΔ φέρεται να επιδιώκει να χρηματοδοτήσει έργο ριζικής συντήρησης των εγκαταστάσεων της Καλαμίτσας από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο Δήμος Καβάλας προσπαθεί να βρει τρόπο να παρέμβει στο θέμα των καταστημάτων στην ακτή καθώς θεωρεί ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργήσουν φέτος το Καλοκαίρι προς εξυπηρέτηση των λουομένων.

Η υπόθεση δεν είναι καθόλου εύκολη αφού η ΕΤΑΔ έχει σε προτεραιότητα το ζήτημα των μισθωμάτων, των εσόδων της κι όπως φαίνεται προτιμά να αδειάσουν τα μαγαζιά από το να εισπράξει και το 2021 χρήματα που παραδόξως τα θεωρεί λίγα!

Προς την ίδια κατεύθυνση φέρονται να έχουν γίνει κι άλλες πολιτικές παρεμβάσεις, οι οποίες μέχρι τώρα δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης