• 20 Απριλίου 2024,

Πρώτες αφίξεις τουριστών και έναρξη πτήσεων εξωτερικού (φωτογραφία)

 Πρώτες αφίξεις τουριστών και έναρξη πτήσεων εξωτερικού (φωτογραφία)

Προχθές Σάββατο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και 130 επιβάτες η πρώτη πτήση εξωτερικού του 2021 προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» του Ν. Καβάλας.

Έγινε από την γερμανική εταιρία Eurowings. Προέρχονταν από το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ. Η εταιρία επανέρχεται το προσεχές Σάββατο με δύο πτήσεις προς Καβάλα, αυτήν την φορά και από την πόλη της Στουτγκάρδης.

Το τριήμερο Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή ταξίδεψαν κυρίως στη Θάσο Βαλκάνιοι τουρίστες. Οι πρώτες αφίξεις στο λιμάνι της Κεραμωτής παρουσίασαν κάποια προβλήματα και παρεξηγήσεις με αποτέλεσμα να υπάρξει καθυστέρηση στην επιβίβαση των Ρουμάνων στο φέρι μποτ.

Δημιουργήθηκε μια αναστάτωση αφού υπήρξε η εντύπωση ότι οι Ρουμάνοι δεν μπορούσαν να φθάσουν στη Θάσο λόγω του ότι το νησί είναι στην κατηγορία «βαθύ κόκκινο». Στο τέλος αυτής της περιπέτειας και σύμφωνα με τουριστικούς παράγοντες του νησιού, οι Ρουμάνοι έφθασαν κανονικά στον προορισμό τους.

Λέγεται ότι για να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Τουρισμού.

Και με αυτόν τον τρόπο δόθηκαν διευκρινήσεις στο προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, το οποίο αρχικά απαγόρευσε την επιβίβαση των Ρουμάνων στο φέρι μποτ της γραμμής.  Γενικά στη Θάσο υπάρχει η εντύπωση ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα αυτές οι μεμονωμένες αφίξεις Βαλκάνιων θα συνεχιστούν.

Εφόσον η Νυμφαία παραμείνει ανοιχτή, είναι πολύ πιθανό, κάτι που θα γίνει γνωστό σήμερα.

Διαβάστε επίσης