• 3 Μαΐου 2024,

Ευχαριστήριο στον οδοκαθαριστή της συνοικίας της Χωράφας και πασχαλινές ευχές

 Ευχαριστήριο στον οδοκαθαριστή της συνοικίας της Χωράφας και πασχαλινές ευχές

Και φέτος το Πάσχα, όπως άλλωστε πέρσι, οι σύλλογοι της πόλης δεν θα κάνουν εκδηλώσεις. Τις απαγορεύει ο κορωνοϊός. Στις ιστοσελίδες τους διαβάζουμε πασχαλινές ευχές και λίγες φιλανθρωπικές δράσεις.

Ξεχωρίζουμε το ευχαριστήριο του συλλόγου της Χωράφας προς τον οδοκαθαριστή της συνοικίας. Το ευχαριστήριο είναι και με το παραπάνω ειλικρινές, είναι κάτι που δεν συνηθίζεται κι έτσι έχει πολύ μεγάλη αξία. Μεγαλύτερη απ’ ότι νομίζει κάποιος.

Το Δ.Σ του Πολ. Συλλόγου Χωράφας , ευχαριστεί τόσο τον Δήμο Καβάλας, όσο και τον κ. Κυριάκο Σταυρίδη (Αντιδήμαρχο Καθαριότητας) για την τοποθέτηση ενός άριστου οδοκαθαριστή στην περιοχή της Χωράφας και συγκεκριμένα τον κ. Νικόλαο Ντουρντά.

Όλοι οι κάτοικοι της συνοικίας , μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για το άτομο αυτό, για τον τέλειο καθαρισμό αλλά και για το προσωπικό του ζήλος που δείχνει για την εργασία του. Μακάρι τέτοια άτομα να παραμείνουν για πάντα στην υπηρεσία του Τμήματος Καθαριότητας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Λουκά, όπως κάνει κάθε χρόνο τις ημέρες των γιορτών, συγκέντρωσε και φέτος τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διανέμει σε οικογένειες της συνοικίας μας που τα έχουν ανάγκη.Η δράση αυτή είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, δεδομένων των δύσκολων και πρωτόγνωρων συνθηκών που ζούμε, για να δείξουμε το ενδιαφέρον και την αγάπη μας στους συνανθρώπους μας, που έχουν την ανάγκη μας τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά!

*Μέχρι και σήμερα Μ. Δευτέρα συγκεντρώνει τρόφιμα και ο σύλλογος της Παναγίας: Αυτές τις Άγιες μέρες του Πάσχα, όπως κάθε χρόνο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας “ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ”, θα συγκεντρώσει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να τα διανείμει σε οικογένειες της συνοικίας μας που τα έχουν ανάγκη.

*Ο σύλλογος Ιχνηλάτες διέθεσε χειροποίητες λαμπάδες. Μετά το τέλος της διαδικασίας ευχαρίστησε για την ανταπόκριση: Αγαπητά μας μέλη θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την στήριξή σας για μια ακόμα φορά.

*Θρακική Εστία Καβάλας: Ενώ η πανδημία καλά κρατεί και οι πολιτιστικοί σύλλογοι κτυπάνε κόκκινο με την παύση κάθε πολιτιστικής δράσης, η Θρακική Εστία Καβάλας αξιοποίησε τόν νεκρό χρόνο προχωρώντας σε ενέργειες οι οποίες σε κάθε περίπτωση κανονικότητας πιθανόν να χρονοτριβούσαν λόγω μη εύρεσης παραγωγικού χρόνου. Προχωρήσαμε στην υποβολή πρότασης για την εγγραφή μας στο Εθνικό Ευρετήριο Αϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας (περίοδος 2021) και προκριθήκαμε στο Β’ στάδιο με τα Παραμύθια από την Ανατολική Θράκη. Ταυτόχρονα ολοκληρώσαμε όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να εγγραφούμε στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α . Με την εγγραφή μας πλέον δίνεται η δυνατότητα στην Εστία μας να συμμετέχει σε δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, σε προσκλήσεις επιχορηγήσεων του Σύγχρονου Πολιτισμού κ.ά.

Η Λέσχη Ποντίων Νομού Καβάλας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας καθώς και της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, παρέδωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα προσφερθούν σε οικογένειες τις Άγιες ημέρες του Πάσχα.

Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας: 22 Απριλίου Παγκόσμια ημέρα της Γης! ΣΕΒΑΣΜΟΣ,ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ! Τη δανειστήκαμε  από τους προγόνους για να την παραδώσουμε στους απόγονους!

Η Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας εύχονται το μήνυμα της Ανάστασης, ελπιδοφόρο και χαρμόσυνο,να κατακλύσει τις καρδιές όλων μας,να μας δυναμώσει και να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες. Καλή Ανάσταση και Χαρούμενο Πάσχα με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας: Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Π.Ε.Καβάλας συγκεντρώσαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα. Τα είδη θα μοιραστούν από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου για την άμεση ανταπόκριση και την προσφορά τους.

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου “ΠΝΟΗ” για το Παιδί και την Οικογένεια ευχόμαστε σε όλα τα μέλη μας, τους εθελοντές μας, στις φίλες και στους φίλους μας ‘ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ’.

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Καβάλας: Είναι σπάνιο να κάνουμε τέτοιου τύπου αναρτήσεις, αλλά δυστυχώς τα σημεία των καιρών μας αναγκάζουν … Αγαπητοί φίλοι η διάθεση μας για προσφορά όλα αυτά τα χρόνια είναι ανεξάντλητη, δυστυχώς όμως όχι και τα οικονομικά μας… Μία αιμοδοσία για να πραγματοποιηθεί, το μεγαλύτερο ποσοστό των εξόδων καλύπτεται από τον σύλλογο..

Ευτυχώς που όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κάποιες συνεργασίες και διάφορους επιχειρηματίες που στηρίζουν επικουρικά αυτήν την προσπάθεια. Μακάρι να μην χρειάζεται άλλο το έργο του συλλόγου μας για την κάλυψη αίματος που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας, η χώρα μας και οι συμπολίτες μας.

Δυστυχώς όμως όσο περνάνε τα χρόνια τόσο πιο αναγκαίοι είμαστε.. ΖΗΤΑΜΕ από όσους έχουν την διάθεση και την δυνατότητα να μας ενισχύσουν οικονομικά ..Για τους επιχειρηματίες χορηγούς το ελάχιστο που κάνουμε είναι να τους εμπεριέχουμε στην αφίσα των τακτικών αιμοληψιών και να τους αναρτούμε στο διαδίκτυο..

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να στείλουν μήνυμα στο messenger του συλλόγου ή στο email: aimokav@otenet.gr. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης