• 25 Απριλίου 2024,

Η Καβάλα σε ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

 Η Καβάλα σε ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Το Υπουργείο Πολιτισμού έκανε δεκτό αίτημα της ΕΡΤ προκειμένου να γίνει βιντεοσκόπηση σε χώρους ευθύνης του. Το υλικό θα χρησιμοποιηθεί σε ντοκιμαντέρ για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ειδικότερα το αίτημα που εγκρίθηκε αναφέρεται ως εξής: Έγκριση αιτήματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Ε.Ρ.Τ. για χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία αρμοδιότητας των Εφ. Α. Πόλης Αθηνών, Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αχαΐας, Βοιωτίας, Δράμας, Ευβοίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Πόλης Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Κορίνθου, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Πειραιώς και Νήσων, Πιερίας, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Σερρών, Τρικάλων, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χαλκιδικής και Αγ. Όρους, Χανίων, Χίου, Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, καθώς του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, στο πλαίσιο παραγωγής σειράς ντοκιμαντέρ με τίτλο « 1821-Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ », κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου Απριλίου 2021.

Για τις περιοχές ευθύνης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Καβάλας η άδεια αφορά τους χώρους του Ιμαρέτ, του Φρουρίου με την οχύρωση, Υδραγωγείο και στην οικία Μεχμέτ Αλή.

Διαβάστε επίσης