• 24 Απριλίου 2024,

45 επιπλέον πάγκοι σε κάθε λαϊκή αγορά του Ν. Καβάλας

 45 επιπλέον πάγκοι σε κάθε λαϊκή αγορά του Ν. Καβάλας

Αλλαγή δεδομένων στις λαϊκές αγορές όλου του Νομού Καβάλας. Από χθες Δευτέρα ισχύουν νέα μέτρα σε όλη την Ελλάδα για την επιστροφή στις λαϊκές αγορές πάγκων όπου θα πωλούνται βιομηχανικά είδη και είδη ένδυσης και υπόδησης.

Η αλλαγή οφείλεται στην επαναλειτουργία της αγοράς (εμπορικών επιχειρήσεων). Κάθε φορά που η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για την αγορά, επηρεάζονται τα συγκεκριμένα ήδη στις λαϊκές αγορές όλης της Ελλάδος.

Τώρα Λοιπόν που τα καταστήματα επαναλειτουργούν, επανέρχονται αυτού του είδους τα προϊόντα. Αυτού του είδους οι πάγκοι στις λαϊκές αγορές όλου του νομού. Χθες πρεμιέρα έγινε -πετυχημένη όπως αναφέρεται- στις λαϊκές αγορές που γίνονται κάθε Δευτέρα.

Στον Πρίνο της Θάσου και στην παραλία Οφρυνίου. Τα ίδια θα συμβούν στις υπόλοιπες λαϊκές αγορές.

Στη Χρυσούπολη σήμερα (φωτογραφία), στις Κρηνίδες αύριο, στην Ελευθερούπολη και το προσεχές Σάββατο στις δύο λαϊκές αγορές της Καβάλας. Ισχύουν ωστόσο τα άλλα μέτρα για την πρόληψη του κορωνοϊού. Η συμμετοχή του 50% των πάγκων και η απόσταση ανά πάγκο 5 μέτρων.

Αυτό σημαίνει ότι τελικά οι πάγκοι με τα βιομηχανικά είδη και τα είδη ένδυσης και υπόδησης που επανέρχονται θα είναι σε κάθε λαϊκή αγορά του Νομού Καβάλας έως 45. Οι υπόλοιποι 45 μικροπωλητές με τα προαναφερθέντα είδη θα περιμένουν τη σειρά τους.

Δηλαδή τις λαϊκές αγορές της ερχόμενης εβδομάδος. Τα δεδομένα θα τροποποιηθούν όταν η κυβέρνηση αποφασίσει νέα μέτρα για τα καταστήματα.

Ταυτόχρονα οι μικροπωλητές  βιομηχανικών ειδών- ειδών ένδυσης και υπόδησης περιμένουν από το Υπουργείο Ανάπτυξης να κάνει πράξη την υπόσχεση που έδωσε τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να επωφεληθούν και αυτοί από το μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Η συμμετοχή του κόσμου στις λαϊκές αγορές του Νομού Καβάλας επηρεάζεται το προηγούμενο διάστημα από τις καιρικές συνθήκες της χιονόπτωσης (όπου υπήρξε) και το πολύ κρύο. Πρόθεση των μικροπωλητών είναι να επαναφέρουν σταδιακά τις λαϊκές αγορές εκεί όπου ήταν πριν εφαρμοστούν τα μέτρα για την πρόληψη του κορωνοϊού. Αυτό φυσικά θα εξαρτηθεί από την πορεία των μέτρων δηλαδή την περαιτέρω μείωση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε επίσης