Τα κρούσματα στην ΠΕ Καβάλας μειώνονται αλλά υπάρχουν κάθε μέρα!

 Τα κρούσματα στην ΠΕ Καβάλας μειώνονται αλλά υπάρχουν κάθε μέρα!

Σύμφωνα με τις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ τα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου μειώνονται. Είναι σαφώς λιγότερα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του Δεκεμβρίου  και του Νοεμβρίου.

Παρόλα αυτά κρούσματα υπάρχουν κάθε μέρα γεγονός που διατηρείται και συνεχίζεται από τις 13 Οκτώβρη! Από εκείνη την ημέρα μέχρι και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου του 2021 η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας περιλαμβάνεται πάντα στις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ καθώς πάντα υπάρχουν κρούσματα.

Δεν συμβαίνει το ίδιο σε άλλες περιφερειακές ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης όπου περιστασιακά έστω υπήρξαν αρκετές μέρες με μηδέν κρούσματα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Δράμας που το προηγούμενο σαββατοκύριακο (και τις δύο ημέρες) δεν είχε κανένα μα κανένα κρούσμα. Και αυτό το γεγονός βοηθά ειδικότερα η κατάσταση στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας να έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Τις πρώτες 15 ημέρες του Ιανουαρίου του 2021 τα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ήταν 103. Από αυτά τα 19 αφορούν ειδικότερα το νησί της Θάσου. Η Θάσος έχει κάθε μέρα κρούσματα από τις 14 Ιανουαρίου.

Τα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας είναι σε μονοψήφιο αριθμό κάθε μέρα από τις 13 Ιανουαρίου. Η Θάσος που είναι μία ειδική περίπτωση όπου υπάρχει μία γενικότερη ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα, είχε τα περισσότερα σε μία ημέρα δύο φορές μέχρι τώρα. Έξι κρούσματα στο νησί της Θάσου -που είναι το ρεκόρ της- ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ στις 15 Δεκεμβρίου και στις 5 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης