• 13 Μαΐου 2024,

Η Καβάλα τα Χριστούγεννα …

 Η Καβάλα τα Χριστούγεννα …

Είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος χριστουγεννιάτικος στολισμός των τελευταίων ετών.

Απο όποιο σημείο της Καβάλας και να περάσεις υπάρχει ένα στολίδι να σε βάλει στο mood των εορτών ενώ όσο πλησιάζεις προς το κέντρο τα στολίδια πληθαίνουν και δημιουργούν μία πάρα πολύ ωραία εικόνα.

Αν πούμε οτι πετύχαμε στο θέμα του στολισμού και του Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου είναι γεγονός οτι θέλουμε ακόμα δουλειά στο τομέα των εκδηλώσεων.

Στολίσαμε όμορφα την πόλη μας αλλά θα πρέπει με τις εκδηλώσεις που θα έχουμε προγραμματίσει να αναδεικνύουμε αυτό τον στολισμό που έχει ξεκινήσει να γίνεται αρκετές εβδομάδες πριν την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Με έναν Ζουγανέλη και έναν Πέτρο Ιακωβίδη δεν μπορείς να βγάλεις όλη την περίοδο αυτή.

Και δεν χρειάζεται να φέρεις γνωστά ονόματα και να ξοδέψεις ένα σωρό λεφτά.

Θα έπρεπε να έχουμε εκδηλώσεις καθημερινά με τοπικά σχήματα με τοπικά συγκροτήματα και να δημιουργούμε καθημερινά τις αφορμές στον κόσμο για να κατέβει στο κέντρο της πόλης.

Δεν στολίσαμε όλη την πόλη για δύο απογεύματα.

Τα επόμενα χρόνια αν πούμε οτι με τα στολίδια αυτά έχουμε καθαρίσει να δώσει η διοίκηση του Δήμου , όποια και αν είναι αυτή, βάση στις εκδηλώσεις που θα κατεβάσουν τον κόσμο στο κέντρο και στην αγορά.

Αυτό  θα είναι το δεύτερο και ίσως δυσκολότερο στοίχημα.

Να κατέβει ο κόσμος και να περάσει και καλά.

 

Η γνωμάτευση του επιστήμονα στον οποίο ανέθεσε η διοίκηση του Δήμου να ψάξει να βρει τι γίνεται με την γέφυρα βγήκε και λέει οτι ο Δήμος δεν έχει καμμία σχέση οχι μόνο με την γέφυρα αλλά και με την συντήρηση της.

Αφού δεν είναι δική της γιατί να έχει την υποχρέωση της φροντίδας;

Καταλαβαίνετε οτι και επίσημα πλέον η γέφυρα αυτή είναι ορφανή και νομίζω οτι κάπως έτσι θα αντιμετωπιστεί απο εδώ και στο εξής.

Η ορφανή γέφυρα που ψάχνει έναν πατριό για να επισκευαστεί.

Η ορφάνια αυτή που ίσως να απαλλάσει τον Δήμο απο τυχόν ευθύνες θα δημιουργήσει προβλήματα στην επισκευή της αφού δεν μπορεί αυτοί που δεν έχουν σχέση ξαφνικά να αποκτήσουν και να την φτιάξουν.

 

Σταμάτησε η βροχή και πανηγυρίζαμε λες και κερδίσαμε στο ΚΙΝΟ.

Μεγάλη ζημιά η βροχή και στην ψυχολογία μας και στην αγορά αφου όλες αυτές τις ημέρες της παρατεταμένης βροχόπτωσης ο κόσμος που κατέβαινε  στην αγορά ήταν ελάχιστος ενώ δύσκολη ήταν και η Κυριακή που μας πέρασε που ήταν και η πρώτη απο τις τρείς συνολικά Κυριακές που η αγορά θα είναι ανοιχτή μέσα στις γιορτές.

Ας ευχηθούμε οτι τις επόμενες ημέρες και την ερχόμενη Κυριακή θα είναι διαφορετικός ο καιρός θα είναι περισσότερος ο κόσμος και με υψηλούς τζίρους τα καταστήματα της πόλης που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη.

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι η καλύτερη για τον εμπορικό κόσμο και για τον λόγο αυτό  οι περισσότερες  υποχρεώσεις τους χρονικά τοποθετούνται μετά το τέλος της αφού  με δεδομένη την αυξημένη κίνηση των ημερών αυτών θα γεμίσουν τα ταμεία τους και θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

 

Οι καμάρες που τοποθετήθηκαν στην αυλή του Δημαρχείου θέλουν ηεκτρολόγο γιατί κάτι δεν πάει καλά με τα λαμπάκια.

Δεν ανάβουν όλα και θα πρέπει να επέμβει ο ειδικός για τα διορθώσει ή να τα αντικαταστήσει.

Σε όλο τον κόσμο είναι γνωστό οτι τα λαμπιόνια έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στον εορταστικό στολισμό.

Για αυτό τον λόγο και σε όλες τις περιπτώσεις το λαμπιόνι παίζει φούλ !

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να περνάτε καλύτερα.

ΑΛΟΡΑ!

 

 

Διαβάστε επίσης