Η κίνηση της Μεγάλης Εβδομάδας δημιουργεί ελπίδες στην αγορά της Καβάλας- Δηλώσεις του Γιάννη Κελγιώργη

 Η κίνηση της Μεγάλης Εβδομάδας δημιουργεί ελπίδες στην αγορά της Καβάλας- Δηλώσεις του Γιάννη Κελγιώργη

Τον καθιερωμένο απολογισμό της εορταστικής κίνησης στην αγορά της Καβάλας τις ημέρες του Πάσχα έκανε μιλώντας στην Πρωινή, ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Κελγιώργης.

Παρά το ότι τα δεδομένα στην αγορά τη Μεγάλη Εβδομάδα ήταν πάνω κάτω τα αναμενόμενα, ο κ. Κελγιώργης φάνηκε αισιόδοξος. Αισιόδοξος για αυτά που έρχονται και τα οποία θα στηριχθούν όχι μόνο στη βελτίωση των καιρικών συνθηκών αλλά και στον τουρισμό.

Φαίνεται δηλαδή ότι η αγορά ποντάρει αρκετά πράγματα στην τουριστική περίοδο, η οποία ίσως και να ξεκίνησε. Υπό την έννοια ότι υπάρχουν προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα φέρουν κόσμο στην Καβάλα αλλά και γεγονότα που θα φέρουν στην Καβάλα ακόμη περισσότερους Βαλκάνιους τουρίστες.

Ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου μιλώντας για την κίνηση της Μεγάλης Εβδομάδας είπε μεταξύ άλλων:

«Ήταν μία κίνηση χαμηλών πτήσεων. Βέβαια η αγορά είχε πάρα πολύ κόσμο. Που όμως έκανε λίγα ψώνια. Τα μισά σε σχέση με το παρελθόν, σε προηγούμενες αντίστοιχες περιόδους. Είδαμε πολύ κόσμο στην αγορά, ειδικά προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας. Όσοι κινήθηκαν στην αγορά δεν ψώνισαν όλοι.

Είδαμε μία πολύ καλή ψυχολογία του κόσμου. Ειδικά τα απογεύματα είδαμε πολύ κόσμο στην αγορά και αφού για  μεγάλο προηγούμενο διάστημα και πάντα τα απογεύματα στην αγορά δεν κυκλοφορούσε άνθρωπος! Όλα αυτά μας δίνουν ελπίδα για το μέλλον. Ο κόσμος δείχνει ότι βγαίνει από το σπίτι του, βγαίνει συχνά και καθημερινά και είναι αισιόδοξος.

Είναι πολύ θετικό ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα κινήθηκαν στην αγορά και τουρίστες. Από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Οι οποίοι κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης ακόμη και σήμερα καθώς όπως φαίνεται παραμένουν στην Καβάλα περιμένοντας και το τριήμερο της Πρωτομαγιάς».

Ο κ.  Γιάννης Κελγιώργης πρόσθεσε στα τουριστικά δεδομένα της περιόδου που διανύουμε και τη γιορτή των Τούρκων. Το γνωστό Μπαϊράμι. Εξ αιτίας της οποίας λαμβάνουν άδεια μίας περίπου εβδομάδας.

Είναι μια καλή αφορμή -όπως ο ίδιος εκτιμά- για να επισκεφτούν την περιοχή της Καβάλας. Τέλος συμφωνεί ότι αυτή που επωφελήθηκε προς το παρόν τα μέγιστα ήταν -για τη Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και μετά το Πάσχα- η εστίαση. Που τόσο ταλαιπωρήθηκε το προηγούμενο διάστημα. Η εστίαση -είπε ο κ. Κελγιώργης- ευνοήθηκε ιδιαίτερα και από τη βελτίωση του καιρού.

Διαβάστε επίσης