Συνέντευξη της Αναστασίας Ιωσηφίδου για την Καλαμίτσα και την τουριστική κίνηση

 Συνέντευξη της Αναστασίας Ιωσηφίδου για την Καλαμίτσα και την τουριστική κίνηση

Η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου ανακοίνωσε -μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωινής- ότι χθες επρόκειτο να καταθέσει προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης κατά της απόφασης της οικονομικής επιτροπής του Δήμου σχετικά με την παραλία της καλαμίτσας.

Σχετικά με την επικείμενη συμφωνία του Δήμου Καβάλας με την ΕΤΑΔ. Η κ. Ιωσηφίδου που μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής σχολίασε καταρχήν θετικά την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. Αν και όπως είπε χρειάζεται προσοχή. Επεσήμανε ως προβλήματα τον πόλεμο που συνεχίζεται στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση.

Διατύπωσε κριτική προς το Δήμο Καβάλας που δεν συμμετέχει στην τουριστική έκθεση της Κύπρου ενώ αυτό θα κάνει κανονικά με αντιπροσωπεία του ο Δήμος της Αλεξανδρούπολης. Για το πόσο επηρεάζει τα οικονομικά και του Δήμου Καβάλας ο τουρισμός, έφερε ως παράδειγμα στοιχείο που γνωστοποιήθηκε στην ίδια πρόσφατα.

Στο πλαίσιο του οικονομικού απολογισμού της ΔΕΥΑΚ για το 2020. Η δημοτική επιχείρηση τότε παρουσίασε ένα έλλειμμα της τάξης των 170.000 ευρώ. Το οποίο οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΚ αποδίδουν στο ότι την ίδια χρονιά δεν είχαμε τουρισμό. Δεν είχαν κόσμο τα ξενοδοχεία και έτσι μειώθηκε η κατανάλωση του νερού.

Σύμφωνα με την Αναστασία Ιωσηφίδου μπορεί να ξεπεράστηκε το πρόβλημα της πανδημίας αλλά όπως σημειώνει «…δυστυχώς ήρθε ο πόλεμος και η ακρίβεια». Είπε επίσης ότι ο κόσμος θα κάνει διακοπές αλλά ενδεχομένως να είναι λιγότερων ημερών και με λιγότερα χρήματα που θα ξοδεύει ο κάθε τουρίστας.

Στο τέλος της συνέντευξη της ρωτήθηκε για τη συμφωνία της Καλαμίτσας με την οποία από την αρχή είχε διαφωνήσει. Της δόθηκε έτσι η ευκαιρία να γνωστοποιήσει την πρόθεσή της για κατάθεση προσφυγής στην Αποκεντρωμένη.

Για το θέμα μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα Τετάρτη (χθες) είναι η τελευταία μέρα της προθεσμίας για να κατατεθεί προσφυγή κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής σχετικά με την παραχώρηση της Καλαμίτσας. Καταθέτω προσφυγή. Την έχω ήδη γράψει. Την καταθέτω στην Αποκεντρωμένη.

Θα ακολουθήσω τη διαδικασία κανονικά. Τα βήματα εφόσον απαιτηθεί. Πρόκειται για ένα νομικό κείμενο και την αρχή μιας νομικής διαδικασίας. Ενδεχομένως να έχει και μια μακρά διαδρομή. Σας μεταφέρω ότι είμαι διατεθειμένη να το φτάσω μέχρι τις δικαστικές αίθουσες. Ενδεχομένως μέχρι και το ΣτΕ. Δεν είναι μια αντιπολιτευτική κίνηση.

Πρόκειται για μία πολιτική και νομική στάση, η οποία εκφράστηκε από την πρώτη στιγμή. Από τη σύσκεψη των επικεφαλής που είχα παραστεί μαζί με τον κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο, ως εκπρόσωποι της κ. Τσανάκα.

Προσωπικά για εμένα και από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 στην Καλαμίτσα έχει εξελιχθεί πραγματικά ένα περιβαλλοντικό έγκλημα με την αυθαίρετη τσιμεντοποίηση της παραλίας. Έγκλημα που συνεχίστηκε και το 2013 με τη μεταβολή της γραμμής αιγιαλού και παραλίας. Τώρα αυτό το έγκλημα πάει να ολοκληρωθεί. Σε βάρος όχι μόνο του περιβάλλοντος αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης της Καβάλας».

Διαβάστε επίσης