• 25 Απριλίου 2024,

Η Μανίνα Ζουμπουλάκη επιστρέφει στη γενέθλια πόλη της

 Η Μανίνα Ζουμπουλάκη επιστρέφει στη γενέθλια πόλη της

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για άλλη μια φορά η Μανίνα Ζουμπουλάκη επιστρέφει στην γενέθλια πόλη της, στην αγαπημένη της Καβάλα, που με κάθε ευκαιρία προβάλλει μέσα από τα βιβλία της, από τα κείμενά της στα περιοδικά με τα οποία συνεργάζεται, στις συνεντεύξεις της αλλά και με κάθε άλλο τρόπο και μέσο και σε πολλά μάλιστα επίπεδα.
Αυτή τη φορά η επίσκεψή της έχει να κάνει με την παρουσίαση του τελευταίου της βιβλίου που έχει τίτλο «Άκουσέ με» και είναι το δεύτερο μιας τριλογίας που ξεκίνησε με το πολιτικό – αστυνομικό και ολίγον μυστηρίου μυθιστόρημά της «Κάτι μου κρύβεις» και θα ολοκληρωθεί με το επόμενο και τελευταίο που έχει ήδη στα σκαριά και περιμένει τη σειρά του να πάει στον εκδότη και στο τυπογραφείο.
Η Μανίνα Ζουμπουλάκη, είναι κόρη του Πέτρου Ζουμπουλάκη που μαζί με τον αδελφό του Σωκράτη έκαναν στην Καβάλα τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει κάνει ποτέ ιδιώτης στην πόλη μας στην σύγχρονη ιστορία της δηλαδή από το 1913 που απελευθερώθηκε και εντάχθηκε στο ελληνικό κράτος μέχρι σήμερα. Πρόκειται για το μυθικό για την εποχή του ποσό των 500 εκατομμυρίων δραχμών με τα οποία κτίστηκε ένα σχολείο στη θέση όπου υπήρχαν παλιότερα οι φυλακές της Καβάλας.
Είναι πολυγραφότατη. Έχει γράψει μέχρι σήμερα δεκατέσσερα βιβλία (Μυθιστορήματα και διηγήματα), σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, δεκάδες μεταφράσεις ξένων έργων, και φυσικά ανυπολόγιστα άρθρα και κείμενα στα περιοδικά που εργάστηκε τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια.
Την εκδήλωση στην Καβάλα διοργανώνουν η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας και οι εκδόσεις «Παπαδόπουλος» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα (ώρα: 19.00) στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Κατερίνα Κακιλή και ο επιμελητής του βιβλίου Θανάσης Τσιρταβής. Αποσπάσματα θα διαβάσει η θεατρολόγος και ηθοποιός Ναταλία – Άννα Βασιλέκα ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Θόδωρος Θεοδωρίδης.
Μια ιδέα για το περιεχόμενο του βιβλίου δίνει και το παρακάτω κείμενο του οπισθόφυλλου:

Η Δώρα, με τη μυστήρια ικανότητα να «βλέπει» μέσα στα κεφάλια των ανθρώπων, δεν θέλει καθόλου να ασχοληθεί με τις δολοφονίες των άστεγων της Αθήνας – αλλά μπλέκει χωρίς να το καταλάβει, ενώ ξεναγεί στην πόλη μια παρέα γυναικών από τη Σουηδία. Η μία από τις γυναίκες δεν είναι απλή τουρίστρια, κουβαλάει ένα παλιό, αβάσταχτο έγκλημα και η Δώρα δεν μπορεί να το αγνοήσει, καθώς φαίνεται να είναι το πρώτο στη σειρά…

Βουτάει με τα μούτρα σε μια «εποχή δολοφόνων» όπου όλοι της φαίνονται ύποπτοι, και κυρίως ο ‘Αρης, ο νεαρός φίλος της κόρης της. Στην πορεία θα μαλώσει, θα χάσει τον Έρωτα, θα ερωτευτεί… Και οι δολοφονίες των αστέγων πολλαπλασιάζονται, ενώ η Δώρα προσπαθεί να βγάλει άκρη με αυτά που συμβαίνουν αλλά και με όσα της λένε οι άνθρωποι γύρω της. Όλοι της λένε ψέματα και όλοι της ζητάνε να ακούσει προσεκτικά, να «ακούσει» την αλήθεια πίσω από το ψέμα…

Μια σύγχρονη, γρήγορη αστυνομική ιστορία, που τρέχει μαζί με την Αθήνα, μαζί με την ομορφιά και την ασχήμια της, με τα ανθρώπινα τοπία της και τα προβλήματά της. Μια ηρωίδα που ανασαίνει, ερωτεύεται, βλέπει και ακούει δίπλα μας… Μια συγγραφέας που γράφει στον καιρό της, για τον καιρό της…

Διαβάστε επίσης