• 25 Απριλίου 2024,

H ξεχασιάρα “Σοφία” που έγινε ΛΥΚΟΣ μέσα σε ένα βράδυ !!!

 H  ξεχασιάρα “Σοφία” που έγινε  ΛΥΚΟΣ μέσα σε ένα βράδυ !!!

Και εκεί που λέγαμε οτι η “Σοφία” ξέχασε την Ανατολική Μακεδονία , ξέχασε την Καβάλα μέσα σε λίγες ώρες έγινε ΛΥΚΟΣ και τα έκανε όλα άσπρα.

Ούτε καν ένα βράδυ δεν χρειάστηκε η “Σοφία” για να μας θυμίσει οτι είναι εδώ.

Μέσα σε λίγες ώρες άλλαξε όλο το χάρτη και πέταξε στον κουβά τις προβλέψεις για ήπιο πέρασμα της  απο την πόλη της Καβάλας.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής που μας πέρασε παίζαμε το “Σοφία” – Καβάλα διπλό και ήρθε ένας άσσος απο εδώ μέχρι τα Τρίκαλα !

Όλοι κουβά !!!

Πάντως εκτός απο την Θάσο που το χιόνι που έπεσε ήταν σαφώς πολύ περισσότερο απο το χιόνι που είχε φέρει η “ΑΡΙΑΔΝΗ” τον Ιανουάριο του 2017 στις άλλες περιοχές και στο Νομό Καβάλας το χιόνι ήταν πολύ λιγότερο σε συγκριση με το χιόνι της “ΑΡΙΑΔΝΗΣ”.

Τότε είχαμε περισσότερο και είχαμε και μεγαλύτερη διάρκεια των φαινομένων.

Στην περίπτωση της “Σοφίας” χιόνισε καλά 2-3 ώρες το έστρωσε και το πρωί του Σαββάτου είμασταν όλοι έξω και παίζαμε χιονοπόλεμο.

Τον Γενάρη του 2017 χιόνισε και βγήκαμε να παίξουμε με το χιόνι μετά απο κανά τριήμερο αφού τις πρώτες ημέρες της κακοκαιρίας δεν τολμούσες να βγάλεις ούτε την μύτη σου έξω.

Εκτός απο το χιόνι που ήταν περισσότερο και έπεφτε με μεγαλύτερη μανία ήταν πολύ περισσότερο και το κρύο.

Οι θερμοκρασίες ήταν πραγματικά πολικές με το θερμόμετρο να πέφτει ακόμα και 10 βαθμούς κάτω απο 0.

Τα γράφουμε όλα αυτά γιατί είναι αρκετοί αυτοί που μπαίνουν σε αυτό το τρυπάκι της σύγκρισης της “Σοφίας” με την “Αριάδνη”.

Το ερώτημα είναι βέβαια τι γίνεται απο εδώ και πέρα αφού σύμφωνα με τα τσακάλια της ΕΜΥ η “Σοφία” θα έχει και δεύτερο γύρο με χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες οι οποίες όμως – λένε – οι ειδικοί οτι δεν θα επηρεάσει και τόσο πολύ την δική μας περιφέρεια.

Μακάρι γιατί δεν είμαστε και για πολλά – πολλά.

Αυτή την φορά πήγαμε καλύτερα όσο αφορά την αντιμετώπιση των φαινομένων σε σχέση με τον Γενάρη του 2017 γιατί πρώτον είμασταν υποψιασμένοι και το περιμέναμε και δεύτερον το χιόνι που έπεσε μέσα στην Καβάλα δεν ήταν πολύ.

Στον Άγιο Σίλα που παραδοσιακά το χιόνι είναι πάντα περισσότερο περιμένανε αυτή την φορά οι αλατιέρες δεξιά και αριστερά του δρόμου.

Οταν ο Άγιος Σίλας και ο δρόμος για το Νοσοκομείο είναι ανοιχτοί όλα είναι πιο εύκολα.

Τον Γενάρη του 2017 αντμέτωποι με την “ΑΡΙΑΔΝΗ” την πρώτη μέρα της χιονόπτωσης παλεύαμε να ανοίξουμε τον Άγιο Σίλα και τον δρόμο προς το Νοσοκομείο.

Μετά απο το μεσημέρι της επόμενης τα συνεργεία άρχισαν να ασχολούνται με τους δρόμους στο εσωτερικό της πόλης και στις γειτονιές δεν προλάβανε να πάνε ποτέ !

Θέλω να στείλω μία καλημέρα σε όλους αυτούς που όλες αυτές τις ημέρες κυρίως μέσα απο τις γνωστές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης παρακαλούσανε στην κυριολεξία να χιονίσει και ήταν μέσα στην μαύρη στεναχώρια που περνούσανε οι μέρες και δεν έπεφτε νιφάδα.

Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι σήμερα παρακαλάνε να υπάρχει και δεύτερος γύρος γιατί αυτό που έπεσε δεν τους έφτασε.

Έτσι είναι αυτά τα πράγματα.

Κάποιοι θέλουν και κάποιοι δεν θέλουν.

Τέλος ο απολογισμός απο την επέλαση της “Σοφίας” είναι οτι το 51% της χώρας είναι καλυμμένο απο χιόνι ενώ έρχονται πολικές θερμοκρασίες που θα είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Το έχουμε γράψει πάρα πολλά φορές και θα το ξαναγράψουμε οτι το χιόνι είναι ωραίο όταν πέφτει.

Τα προβλήματα αρχίζουν όταν παγώνει μετά και αρχίζουν οι πτήσεις με τις ελεύθερες πτώσεις.

Προσοχή στις μετακινήσεις σας αυτή την περίοδο που όλα είναι παγωμένα.

Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και αν είναι δυνατόν να μην βγείτε απο το σπίτι ακόμα καλύτερα.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι και ύποπτοι.

 

Ένα μεγάλο μπράβο  στα παλικάρια που βουτήξανε για τον σταυρό υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες που είναι δύσκολες και αποτρεπτικές για τους ερασιτέχνες χειμερινούς κολυμβητές.

Χθες βουτήξανε όλοι αυτοί που είναι χρόνια σε αυτό το σπόρ.

Καλή σας ημέρα και μην μαραζώνετε.

Όλα θα πάνε καλά μην ανησυχείτε.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης