Η MECON τήρησε την υπόσχεση της, το έργο στο λιμάνι άρχισε

 Η MECON τήρησε την υπόσχεση της, το έργο στο λιμάνι άρχισε

Η τοπική κατασκευαστική εταιρεία MECON τήρησε την υπόσχεσή της και έτσι το έργο στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» ξεκίνησε έγκαιρα, πριν καλά-καλά αρχίσει το Καλοκαίρι.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο και σημαντικό έργο στο κεντρικό λιμάνι, ίσως το τελευταίο απαραίτητο στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις,  που αφορά την επέκταση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας σκαφών. Εκτελείται στον προσήνεμο μόλο.

Το έργο ξεκίνησε την Πέμπτη 13 Μαΐου με τις καθαίρεσης που θα συνεχιστούν το προσεχές διάστημα. Θα επακολουθήσουν οι απαραίτητες εκσκαφές, εκεί όπου προβλέπονται. Το τρίτο και τελευταίο στάδιο του έργου αφορά τις επιστρώσεις.

Αλλού με τσιμέντο και αλλού με άσφαλτο. Το έργο δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, ειδικότερα την τεχνική υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Προετοιμάστηκε και ωρίμασε ωστόσο από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

Είχε προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ και ανάδοχος είναι η εταιρεία MECON που εδρεύει στην Καβάλα. Παρουσιάζοντας το έργο, στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης, παρουσία του εκπροσώπου της εταιρείας ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης περιέγραψε την εκτέλεση του «προκαλώντας» την εταιρία να υποσχεθεί ότι το έργο θα ξεκινήσει άμεσα.

Τότε είχε δοθεί υπόσχεση για την έναρξη του έργου το Καλοκαίρι.

Όπως όμως προκύπτει η εταιρεία ξεπέρασε και την υπόσχεσή της αρχίζοντας αυτό με τις πρώτες εργασίες πρόσφατα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει στη διάθεση του αναδόχου, αυτός έχει περιθώριο 10 μηνών για να το ολοκληρώσει.

Όταν συμβεί αυτό τότε και η συγκεκριμένη περιοχή του κεντρικού λιμανιού -που συνήθως φιλοξενεί κρουαζιερόπλοια- θα μπορεί να είναι λειτουργική για οποιοδήποτε άλλο σκάφος. Προσφέροντας σε αυτό όλα τα απαραίτητα, δηλαδή ρεύμα και λοιπή τροφοδοσία.

Ταυτόχρονα θα βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό όλη η συγκεκριμένη περιοχή του προσήνεμου μόλου για να είναι ευκολότερα προσβάσιμη σε μικρά ή μεγαλύτερα οχήματα. Το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για τις εργασίες όλη η περιοχή του έργου θα είναι εργοτάξιο και δεν θα επιτρέπεται πρόσβαση σε πολίτες, πάσης φύσεως οχήματα  κτλ.

Διαβάστε επίσης