Η ομάδα ΔΙΑΣ στην πλατεία για να μην υπάρχουν συγκεντρώσεις πολιτών!

 Η ομάδα ΔΙΑΣ στην πλατεία για να μην υπάρχουν συγκεντρώσεις πολιτών!

Η Ελληνική Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, το Λιμεναρχείο Καβάλας συνεχίζουν καθημερινά τους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων της Καραντίνας Νο2.

Πρόληψης με λίγα λόγια του κορωνοϊού.

Αυτοί από την περασμένη Παρασκευή γίνονται και το βράδυ προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των αυξημένων μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας (από τις 9 κάθε βράδυ έως τις 5 κάθε πρωί).

Τα περισσότερα πρόστιμα τα επιβάλει η Ελληνική Αστυνομία, η οποία άλλωστε κάνει τους περισσότερους ελέγχους. Μόνο το Σάββατο επέβαλε 16. Αφορούσαν μη χρήση μάσκας και μη νόμιμες μετακινήσεις. Συχνές είναι οι παραβάσεις που έχουν σχέση με τη μάσκα στο πιγούνι (!), το οποίο «ανεβαίνει» στο πρόσωπο μόνο όταν ο πολίτης βλέπει τον αστυνομικό μπροστά του. Κι αυτός δεν του χαρίζεται. Πολλές παρατηρήσεις γίνονται για σωστή χρήση μάσκας, που ως γνωστόν πρέπει να καλύπτει και τη μύτη.

Χθες το πρωί η ομάδα ΔΙΑΣ βρέθηκε στην κεντρική πλατεία. Σε συγκεντρωμένους πολίτες που αν και φορούσαν μάσκα δεν είχαν μεταξύ τους αποστάσεις, έγιναν παρατηρήσεις. Κι έτσι οι παρέες στα παγκάκια της πλατείας «διαλύθηκαν». Αυτοί οι έλεγχοι δεν περιλαμβάνουν–τουλάχιστον όχι ως τώρα- πρόστιμα. Οι παρατηρήσεις γίνονται δεκτές από τους πολίτες.

Ταυτόχρονα και χθες αστυνομικοί βρίσκονταν στις τρεις εισόδους της Καβάλας (Καλαμίτσα- Άγιος Σίλας- «Ανθή Καραγιάννη») κι έκαναν ελέγχους σε όσους έφθαναν στην Καβάλα. Έβλεπαν τα έγγραφα για το λόγο της μετακίνησης τους. Τόσο των οδηγών όσο και των επιβατών των οχημάτων. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, θα ενταθούν και ίσως εμπλουτιστούν αφού για την Πολιτεία η τήρηση των μέτρων είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για την υποχώρηση των κρουσμάτων. Σήμερα η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας θα βρίσκεται και στην πλατεία Καπνεργάτη, όπου σωματεία του ΠΑΜΕ είναι γνωστό ότι οργανώνουν συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο.

Διαβάστε επίσης