• 20 Απριλίου 2024,

Η ώρα της παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ «Χοηφόρες»

 Η ώρα της παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ «Χοηφόρες»

Συνέντευξη τύπου για την παράσταση «Χοηφόρες», μια παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, παραχωρήθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου. Η παραγωγή, που είναι μια συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ με το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου και την Ομάδα Vasistas, θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων το βράδυ του ερχόμενου Σαββάτου με ώρα έναρξης 9:30. Η διάρκειά της θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη της μίας ώρας.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες μίλησαν για την παράσταση και την εμπειρία τους να την προετοιμάσουν με 20μερες πρόβες στην περιοχή των Κρηνίδων. Ήταν φανερά ικανοποιημένοι διότι η πρεμιέρα της παράστασης έγινε στη μικρή Επίδαυρο στις 7 και 8 Ιουλίου, αποσπώντας εξαιρετική κριτική. Η Κορίνα Χιώτη Πρασσά θύμισε ότι πρόκειται για την παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ και ότι προετοιμάσθηκε στις Κρηνίδες. Ο Θοδωρής Γκόνης σημείωσε ότι εδώ και καιρό παρακολουθούσε την Ομάδα Vasistas και επιθυμούσε να συνεργαστεί οπωσδήποτε μαζί της. Όπως τόνισε, ζητούσε και πέτυχε μια πραγματική συνεργασία και συμπαραγωγή και όχι κάτι τυπικό.

Για το Φεστιβάλ Φιλίππων και το ΔΗΠΕΘΕ ο Θοδωρής Γκόνης επεσήμανε πως έχει «πρόσοψη» αλλά και «σπλάχνα», όπου μέσα του ωριμάζουν καταστάσεις. Κατέληξε αναφερόμενος στο έργο «Χοηφόρες», λέγοντας ότι πρόκειται για μία σημαντική ματιά στο αρχαίο κείμενο.

Η Αργυρώ Χιώτη που σκηνοθέτησε την παράσταση, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Αυτό που συνέβη ήταν εξαιρετικά καταπληκτικό και είναι αυτό που ζήσαμε στις Κρηνίδες. Η παράσταση δεν ανεβαίνει συχνά και πολύ περισσότερο δεν ανεβαίνει μόνη της. Εμείς βουτήξαμε στα βαθιά νερά. Στοίχημά μας είναι ο χορός, οι ηθοποιοί, ο λόγος που γίνονται ένα με το σώμα και την μουσική».

Η ηθοποιός Εύη Σαουλίδου, καταγόμενη από την Καβάλα και έχουσα αξιοπρόσεκτη πρόοδο σε θεατρικό επίπεδο, δήλωσε χαρούμενη που επέστρεψε στην πόλη από την οποία ξεκίνησε. Εμπιστεύομαι, τόνισε, το κοινό της Καβάλας. Όλα όσα έγιναν κατά την προετοιμασία και στις πρόβες, είναι για την Εύη Σαουλίδου μια πολύ καλή συνθήκη.

Στην Ομάδα Vasistas συμμετέχει για την παράσταση «Χοηφόρες» ο συμπολίτης ηθοποιός Δημήτρης Κοντός. Χαρακτήρισε την προετοιμασία της παράστασης ως μια ωραία αλλά και δύσκολη δουλειά για τους ηθοποιούς.

 

Διαβάστε επίσης