• 19 Απριλίου 2024,

Νωρίς αύριο το πρωί στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο Salamis Philoxenia

 Νωρίς αύριο το πρωί στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο Salamis Philoxenia

Καταπλέει το πρωί της Πέμπτης στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας το κυπριακό κρουαζιερόπλοιο Salamis Philoxenia (φωτογραφία), προερχόμενο από την Αλεξανδρούπολη. Λόγω της μεγάλης μείωσης των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων πέρσι και φέτος, το συγκεκριμένο είναι το πρώτο από τις δύο αφίξεις του φετινού Καλοκαιριού. Τον Αύγουστο αναμένεται ένα ακόμη ενώ δύο αφίξεις έχουν προγραμματιστεί για τον Οκτώβρη. Φέτος τα κρουαζιερόπλοια είναι 5 (στην Καβάλα), αριθμός φυσικά μικρός.

Το Salamis Philoxenia έχει ξανάρθει στην Καβάλα το Φθινόπωρο του 2014. Όπως τότε έτσι και τώρα μεταφέρει κυρίως Κύπριους επιβάτες. Αναφέρονται 260 ενώ περίπου 200 είναι τα μέλη του πληρώματος. Οι Κύπριοι έχουν καλή φήμη στην αγορά της πόλης. Προηγούμενη άφιξη τους (με τον ίδιο τρόπο) είχε συνοδευτεί με αρκετά ψώνια. Καλό νέο είναι ότι σήμερα η αγορά λειτουργεί και το απόγευμα ενώ το πλοίο αναχωρεί για Βόλο τα μεσάνυχτα.

Το Salamis Philoxenia ήταν δύο μέρες στην Αλεξανδρούπολη. Το ρεπορτάζ της ΕΡΑ Αλεξανδρούπολης αναφέρει: «Κατέπλευσε σήμερα (Τρίτη 10 /7) νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το κρουαζιερόπλοιο «SALAMIS FILOXENIA» το οποίο φέρει κυπριακή σημαία και επιβαίνουν σε αυτό 400 τουρίστες, Κύπριοι (κυρίως) και Άγγλοι καθώς και 200 άτομα πλήρωμα. Το «SALAMIS FILOXENIA» το οποίο ήρθε από την Μυτιλήνη θα παραμείνει για σαράντα περίπου ώρες στο λιμάνι, ενώ ο επόμενος προορισμός είναι η πόλη της Καβάλας. Από τους επιβαίνοντες κάποιοι προτίμησαν να κάνουν μονοήμερη εκδρομή την Κωνσταντινούπολη και κάποιοι άλλοι να περιηγηθούν στην περιοχή γνωρίζοντας τις ομορφιές του τόπου.«Πρέπει να το δούμε σαν μια ευκαιρία να προβληθεί ο τόπος και σαν μια ευκαιρία επένδυσης για το μέλλον,» σχολίασε σε δηλώσεις ο πρόεδρος του ΟΛΑ Χρήστος Δούκας με αφορμή την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου.«Σήμερα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει κρουαζιέρες μεγάλου μήκους και δίνει προτεραιότητα στη δυναμική που έχει το λιμάνι που αφορά τις συνδυασμένες μεταφορές, την εφοδιαστική και τον θαλάσσιο τουρισμό στα μικρά και μεσαία σκάφη αναψυχής, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθούμε απ΄ ότι μπορεί να προκύψει στις σημερινές συνθήκες στο κομμάτι που λέγεται πλοία κρουαζιέρας και τουρισμός κρουαζιέρας,» ανέφερε ο κ. Δούκας και τόνισε πως με τους σωστούς χειρισμούς, η Αλεξανδρούπολη μπορεί να διεκδικήσει ένα μεγάλο κομμάτι του τουρισμού κρουαζιέρας, με μεγάλα οφέλη για την γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής ,όμως για να γίνει αυτό όπως είπε- « θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, προκειμένου οι επισκέπτες που θα παραμείνουν αυτές τις δυο ημέρες να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις».

 

Διαβάστε επίσης