Η πρώτη ψυχρή εισβολή μετά τις 15 Ιανουαρίου

 Η πρώτη ψυχρή εισβολή μετά τις 15 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η πρώτη ψυχρή εισβολή για την χώρα μας αναμένεται γύρω στις 14 με 15 Ιανουαρίου.

Τα πρώτα σοβαρά χιόνια θα πέσουν στα ορεινά στη Βόρεια Ελλάδα αλλά ίσως και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Αυτά για όσους πιστέψανε ότι φέτος θα είχαμε χειμώνα χωρίς … χειμώνα.

Μπορεί να καθυστέρησε φέτος λίγο αλλά θα έρθει και θα μας ξεβολέψει αφού είναι αλήθεια ότι καλομάθαμε σε θερμοκρασίες πάνω από 10 βαθμούς κελσίου.

 

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει το λάθος που έγινε σε ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμιο του Τόκιο , Χανέντα όπου ένα επιβατικό αεροπλάνο στην διάρκεια της προσγείωσης του συγκρούστηκε με αεροσκάφος της ακτοφυλακής.

Και οι 379 επιβάτες της πτήσης πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν πριν αυτό γίνει στάχτη ενώ από τους έξι συνολικά επιβάτες του αεροσκάφους της ακτοφυλακής οι 5 βρήκαν τραγικό θάνατο.

 

Έγινε δουλειά από τα «χρωματιστά» τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος τουλάχιστον για τον μήνα Δεκέμβριο αφού οι τιμές των εταιριών παρέμειναν σε λογικά νούμερα.

Μακάρι έτσι να πάει όλος ο χρόνος και να μην έχουμε απρόοπτα.

 

Τώρα είναι τα δύσκολα για την αγορά που έτσι και αλλιώς δεν πήγε καλά την περίοδο των εορτών.

Με δύο ημέρες που δούλεψε δεν έγινε και κάτι.

 

Τέρμα τα σουβλάκια οι μπριζόλες τα λουκάνικα και τα γλυκά.

Ακολουθεί αυστηρό 15νθήμερο όσπριων.

 

Βαρετή και στενάχωρη η διαδικασία  του ξεστολίσματος που σημαίνει τέλος της εορταστικές περιόδου και επιστροφή στην ρουτίνα της καθημερινότητας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πάρα πολύς κόσμος ξεστολίζει αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά αφού δεν θέλει να αφήνει αυτές τις εκκρεμότητες για τα Φώτα.

Πάντως και ο αγιασμός των υδάτων φαίνεται ότι θα γίνει με καλές καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες κυρίως για αυτούς που και φέτος θα βουτήξουν για τον σταυρό.

 

Για να μην παραμυθιάζεστε αυτό το σύστημα προειδοποίησης σεισμών που λειτούργησε στην Ιαπωνία και κρύβει από πίσω του πολλά λεφτά και σοβαρές υποδομές στην καλύτερη θα λειτουργήσει στην Ελλάδα μετά από καμιά 20αριά χρόνια με την προϋπόθεση ότι  θα γίνουν όλα αυτά που γίνανε και στην Ιαπωνία μέχρι να φτάσει στο σημείο αυτό.

Το πιο πιθανό  σενάριο είναι ότι η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ έτοιμη για ένα τέτοιο σύστημα.

Να έχετε υπόψη σας ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα γινόταν αυτός ο σεισμός που έγινε στην Ιαπωνία θα είχαμε χιλιάδες νεκρούς .

 

Το αεροπλάνο που έγινε παρανάλωμα του πυρός στο αεροδρόμιο Χανέντα της Ιαπωνίας  ήταν ένα ολοκαίνουργιο air bus υπερσύγχρονο που πετούσε μόλις δύο χρόνια.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και καλή δύναμη.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης