• 20 Μαΐου 2024,

Η πρώτη συνάντηση του Ηλία Ιωαννίδη με την Έφη Αχτσιόγλου

 Η πρώτη συνάντηση του Ηλία Ιωαννίδη με την Έφη Αχτσιόγλου

Παρά το ότι η συνέντευξη του Ηλία Ιωαννίδη δόθηκε στην Πρωινή την ημέρα της ονομαστικής του εορτής (την περασμένη Πέμπτη του Προφήτη Ηλία), δεν ήταν κι ιδιαίτερα αισιόδοξη.

Ο πρώην βουλευτής είναι ακόμη και σήμερα επηρεασμένος από το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών. Και των πρώτων του Μάη και των δεύτερων του Ιούνη. Δεν περίμενε την αποτυχία της Αριστεράς και φυσικά δεν περίμενε την επιτυχία και τη μεγάλη νίκη της ΝΔ. Λογικό.

Άνθρωπος της ιδεολογίας, ασχολήθηκε ελπίζοντας με τις εκλογές. Πίστεψε στο διαφορετικό αποτέλεσμα μα τελικά δεν δικαιώθηκε. Η συνεργασία «ΜΕΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη» όχι μόνο δεν τα κατάφερε εκλογικά αλλά στο τέλος έμεινε εκτός Βουλής. Ήταν αυτή η συνεργασία το σχήμα που ο ίδιος εμπιστεύτηκε.

Η πρώτη κουβέντα του κ. Ιωαννίδη ήταν απλή, σύντομη και αληθινή. «Ζήσαμε ακόμη μια ήττα» είπε. Πρόσθεσε ότι «… ο κόσμος προτίμησε την ασφάλεια των κάθε είδους pass». Στη συνέχεια ισχυρίστηκε: « Η κοινωνία πείσθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη ίσως γιατί δεν βλέπει από τα κόμματα της Αριστεράς κάτι αξιόπιστο.

Υπάρχει πρόβλημα όπως καταλαβαίνουμε σχετικά με το εναλλακτικό όραμα που η Αριστερά παρουσιάζει ή πρέπει να παρουσιάσει». Για το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ιωαννίδης δηλώνει: « Εφόσον όπως όλα δείχνουν αποφάσισε να μην ανήκει στην Αριστερά, είναι κατά τη γνώμη μου μονόδρομος η συνεννόηση του με το ΠΑΣΟΚ».

Για την αλλαγή ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Το διεθνές σύστημα που διαμορφώνει τις εξελίξεις πιστεύω ότι προωθεί την υποψηφιότητα της κ. Αχτσιόγλου». Την θυμάται από το 2015. Υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

Είπε λοιπόν ότι την συνάντησε πρώτη φορά όταν ως βουλευτής επισκέφθηκε το γραφείο του κ. Κατρούγκαλου. Τότε- είπε ο Ηλίας Ιωαννίδης- η κ. Αχτσιόγλου μας υποδέχθηκε στο γραφείο του και προσφέρθηκε να μας κεράσει ένα νερό κτλ μέχρι να συναντήσουμε τον κ. Κατρούγκαλο!

Η πρόβλεψη του για το ΣΥΡΙΖΑ είναι γενικά απαισιόδοξη. «Θα συναντήσει μονοψήφια νούμερα. Πιθανόν μετά από αυτό να δημιουργήσει πάλι ελπίδα. Ανάλογα με την πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης