Η μακαριότης των κυβερνητικών βουλευτών της Καβάλας

 Η μακαριότης των κυβερνητικών βουλευτών της Καβάλας

Κείμενο του Θόδωρου Θεοδωρίδη


Καταντάει τελικά όχι απλώς ενοχλητική αλλά τελείως προκλητική η στάση των τεσσάρων βουλευτών της κυβέρνησης του 41% σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάσταση που επικρατεί στα δρομολόγια Καβάλας – Πρίνου και Πρίνου – Καβάλας και ιδιαίτερα με το σκάφος “Νικητής”.

Καθημερινές είναι οι έντονες διαμαρτυρίες του επιβατικού κοινού που χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο σκάφος για να μετακινηθεί από και προς το νησί της Θάσου, σε μία περίοδο μάλιστα που η τουριστική κίνηση βρίσκεται στο ζενίθ της.

Το πρωί του Σαββάτου στο δρομολόγιο των 9:15 από Καβάλα για Πρίνο, που εκτελούσε το συγκεκριμένο σκάφος, έμειναν απ’ έξω αρκετά αυτοκίνητα λόγω της περιορισμένης χωρητικότητάς του, με τους οδηγούς και τους επιβάτες να διαμαρτύρονται έντονα στα όργανα του λιμεναρχείου αλλά χωρίς φυσικά κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Την Τετάρτη 19 Ιουλίου το πλοίο “Νικητής” εκτελούσε το βασικό δρομολόγιο της ημέρας από την Καβάλα στον Πρίνο στις14.00. Ωστόσο έφτασε από τον Πρίνο στο λιμάνι της Καβάλας στις 14.05 με αποτέλεσμα η αναχώρησή του, μέχρι να αποβιβάσει τα αυτοκίνητα και να επιβιβάσει αυτά που περίμεναν για τον Πρίνο, να καθυστερήσει κατά 25 λεπτά.

Αυτό στη συνέχεια είχε σαν αποτέλεσμα οι επιβάτες που θα προωθούνταν από τον Πρίνο προς τη νότια Θάσο, την Καλλιράχη, τις Μαρίες τα Λιμενάρια, τον Ποτό κ.τ.λ., έχασαν την ανταπόκριση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ και έτσι λοιπόν όταν έφτασαν στον Πρίνο ταλαιπωρήθηκαν περιμένοντας αρκετή ώρα το επόμενο λεωφορείο.

Το ίδιο γίνεται και από την αντίθετη πλευρά. Επιβάτες που είχαν την κακή τύχη να ταξιδέψουν από τον Πρίνο για Καβάλα με το πλοίο “Νικητής” και στη συνέχεια να πρέπει να προλάβουν το λεωφορείο από το ΚΤΕΛ Καβάλας για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλους προορισμούς, χάνουν τα λεωφορεία λόγω της βραδύτητας με την οποία ταξιδεύει το συγκεκριμένο σκάφος.

Οι καθυστερήσεις με το πλοίο “Νικητής” είναι καθημερινές. Μία απόσταση που θα μπορούσε σήμερα να γίνει το πολύ σε μία ώρα, το συγκεκριμένο σκάφος την κάνει σε 2 ώρες ενώ τα υπόλοιπα πλοία των άλλων εταιρειών που εκτελούν τα δρομολόγια της γραμμής Πρίνου – Καβάλας κάνουν την απόσταση σε μία ώρα και 20 λεπτά ή τέλος πάντων σε μιάμιση ώρα.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές πρέπει να αφήσουν κατά μέρος τα δελτία τύπου του στυλ “δι’ ενεργειών μου” και να κοιτάξουν να συντονιστούν και οι τέσσερις, να κατασκηνώσουν έξω από το γραφείο του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και να απαιτήσουν να αποδρομολογηθεί το συγκεκριμένο σκάφος αφού δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της συγκοινωνίας όπως πρέπει να είναι σήμερα και να συμβάλλει στην ανάπτυξη αυτού που λέμε “βαριά βιομηχανία” της περιοχής μας, δηλαδή τον τουρισμό.

Και πρέπει επίσης να πιεστούν οι πλοιοκτήτες να εκτελούν με μεγαλύτερες ταχύτητες τα δρομολόγια των πλοίων τους και να μην φροντίζουν να εξοικονομούν πετρέλαιο πηγαίνοντας αργά, το οποίο πετρέλαιο το αγοράζουν σε πολύ χαμηλότερη τιμή από ότι το χρυσοπληρώνουμε όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί.

Διαβάστε επίσης