• 28 Μαρτίου 2024,

Η Πυροσβεστική Yπηρεσία Καβάλας έσωσε το γυμναστήριο του Αμυγδαλεώνα

 Η Πυροσβεστική Yπηρεσία Καβάλας έσωσε το γυμναστήριο του Αμυγδαλεώνα

Η φωτιά πού εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο κλειστό γυμναστήριο του Αμυγδαλεώνα κατατρόμαξε τους κατοίκους του χωριού.

Όσοι έσπευσαν στο σημείο, αμέσως μόλις είδαν τον καπνό, θεώρησαν ότι επρόκειτο για μία καταστροφή και μάλιστα ολοσχερή. Τελικά η Πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας όχι μόνο κλήθηκε, αλλά έφτασε γρήγορα στο σημείο και με καθοριστικές ενέργειες έσωσε τον αθλητικό χώρο!

Εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής υπηρεσίας επέμεναν ακόμη και χθες ότι η ζημιά είναι περιορισμένη και πολύ μικρή. Αφορά δε υλικά που ήταν προς αντικατάσταση. Για το περιστατικό μίλησε στην Πρωινή ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του χωριού Δημήτρης Πουρσαϊτίδης.

Διηγήθηκε πως μόλις οι κάτοικοι του χωριού είδαν τον καπνό να βγαίνει από τον αθλητικό χώρο, έσπευσαν στο σημείο για να δουν τι γίνεται. Ο κ. Πουρσαϊτίδης συνεχάρη την Πυροσβεστική υπηρεσία που έφτασε άμεσα στο σημείο και με ενέργειες που είχαν άμεσο αποτέλεσμα απέτρεψε τα χειρότερα.

Σύμφωνα με το Δημήτρη Πουρσαϊτίδη όλοι φοβήθηκαν ότι επρόκειτο για μία μεγάλη καταστροφή. «Είπαμε πάει, καταστράφηκε το γυμναστήριο». είπε χαρακτηριστικά. Αυτό γιατί τις πρώτες στιγμές από την εκδήλωση της φωτιάς υπήρχε ανησυχία ότι θα καίγονταν όλος ο αθλητικός χώρος! Είναι κάτι που απέτρεψε η Πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας.

Εντός του χώρου την ώρα του περιστατικού γίνονταν εργασίες μιας και πρόκειται για δημοτικό έργο ενεργειακής αναβάθμισης που είναι σε εξέλιξη. Η προανάκριση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας θα εξετάσει τι ρόλο έπαιξαν οι εργασίες αυτές, αν έπαιξαν, κάποιο ρόλο σχετικά με την έναρξη της φωτιάς.

Διαβάστε επίσης