• 29 Μαρτίου 2024,

Η ρήξη στην ΕΠΣΚ, «φωτογραφίζει» και τις επόμενες εκλογές;

 Η ρήξη στην ΕΠΣΚ, «φωτογραφίζει» και τις επόμενες εκλογές;

Η ανασχηματισμός στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΚ, μάλλον φανερώνει αρκετά πράγματα.

Πρώτα απ` όλα το γεγονός ότι δυο πρωτοκλασάτα στελέχη του συνδυασμού που κέρδισε τις εκλογές πριν δυο καλοκαίρια  κάνοντας την ανατροπή είναι πλέον απλά μέλη, φανερώνει τη ρήξη των μελών της παράταξης.  Ο Χρήστος Παρασκευάς που μέχρι πρότινος κατείχε πολλές αρμοδιότητες,  και ο Τάσος Στεφανίδης που ήταν ο ταμίας του Δ. Σ,  δεν θα έχουν ρόλους στη συνέχεια.  Βασικά στελέχη στην εκλογική μάχη με την παράταξη Ευσταθιάδη. Παραμένουν απλά μέλη του Δ. Σ.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ Μιχάλης Παπαδόπουλος μπαίνει μπροστά. Αυτό δηλώνει ο ανασχηματισμός. Είναι πρόεδρος σε πολλές επιτροπές.

Θέλει από εδώ και στο εξής να πάρει το παιχνίδι πάνω του, έχοντας βέβαια δίπλα του και  τους  περισσότερους  συνεργάτες του από την προ διετίας εκλογική αναμέτρηση.

Παράλληλα με  το νέο σχήμα στο Δ. Σ της ΕΠΣΚ , φουντώνουν οι  φήμες ότι στις επόμενες εκλογές θα υπάρχει και καινούριος συνδυασμός.

Πριν από λίγο καιρό γράφτηκε με υπογραφή του δημοσιογράφου Πέτρου Πετρόπουλου  το όνομα του Χρόνη Γκαϊτατζή, ότι θα διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΣΚ, στις επόμενες εκλογές.

Δεν υπάρχει φυσικά επίσημη ανακοίνωση και απλά αυτή τη στιγμή μόνο φήμες. Το σίγουρο είναι ότι σε λίγο καιρό ολοκληρώνεται η θητεία του στη θέση του γενικού γραμματέα της ΕΠΣΚ, λόγω συνταξιοδότησης.  Επίσης είναι σίγουρο ότι ο Χρόνης Γκαϊτατζής διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Τάσο Στεφανίδη και αυτό δεν κρύβεται. Φυσικά ο Χρόνης Γκαϊτατζής διατηρεί και λόγω της θέσης του πολύ καλές σχέσεις με το σύνολο των σωματείων της ΕΠΣΚ. Βέβαια οι εκλογές είναι κάτι διαφορετικό.

Ερωτηματικό η παράταξη Ευσταθιάδη

Σε όλα αυτά αποτελεί ερωτηματικό το τι θα πράξει η παράταξη Ευσταθιάδη που έχασε οριακά τις προηγούμενες εκλογές.

Ο Μπάμπης Ευσταθιάδης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ενώ το ίδιο πράττουν και οι περισσότεροι συνεργάτες του.

Η πίκρα της ήττας και ο τρόπος που ήρθε με το 29-28 μάλλον είναι αντικείμενο συζήτησης ακόμη στα στελέχη της παράταξης του πρώην προέδρου όπως και ο ρόλος που έπαιξαν επώνυμα πολιτικά πρόσωπα που βέβαια ανήκουν στην παράταξη της Ν. Δ.

Λένε μάλιστα ότι στην παράταξη ο μόνο ο Μπάμπης Ευσταθιάδης   είναι προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και οι υπόλοιποι ήταν και παραμένουν στελέχη της Ν. Δ.  Αυτή μάλιστα ήταν και η μεγάλη τους πίκρα για τη στάση κάποιων πρωτοκλασάτων της Ν. Δ στο νομό Καβάλας.

Θα έχουμε τρεις παρατάξεις στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση της ΕΠΣΚ;

Δεν το αποκλείουμε σε καμία περίπτωση.

Είναι σίγουρα νωρίς όμως για συμπεράσματα.   Επίσης δεν αποκλείουμε συμμαχίες.

Το σίγουρο είναι οι επόμενες εκλογές της ΕΠΣΚ θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης