• 28 Μαρτίου 2024,

Η συμπλεγματική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης στο Δήμο Καβάλας

 Η συμπλεγματική συμπεριφορά της αντιπολίτευσης στο Δήμο Καβάλας

 

Την πρόταση για την ένταξη του Δήμου Καβάλας σε ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτεί αδρά η Ευρωπαϊκή Ένωση, ετοίμασε και έφερε για έγκριση στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, η διοίκηση Μουριάδη.

Επρόκειτο για ένα πρόγραμμα ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ στο οποίο η συμμετοχή του Δήμου Καβάλας θα ήταν της τάξεως των 500.000 ευρώ και αφορούσε σημαντικές παρεμβάσεις και έργα στη χερσόνησο της Παναγίας.

Στο πρόγραμμα θα συμμετείχαν και πολλοί άλλοι φορείς με δικιά τους οικονομική συμμετοχή που θα ήταν για τον καθένα το 20% της συνολικής δαπάνης ενώ για το υπόλοιπο 80% θα υπήρχε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η αντιπολίτευση, που διαθέτει ως γνωστόν την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, καταψήφισε την πρόταση της διοίκησης του Δήμου, με το πρόσχημα ότι το θέμα ήρθε σαν έκτακτο την τελευταία στιγμή και δεν ενημερώθηκε επαρκώς.

Η αλήθεια είναι ότι στο τέλος της συνεδρίασης έγινε λεπτομερής και εξαντλητική ενημέρωση από τις δύο κυρίες (Σαμουρκασίδου και Χατζηβαρίτη) που εργάστηκαν σκληρά και με φαντασία για την ολοκλήρωση και υλοποίηση αυτού του προγράμματος αλλά οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν πείσθηκαν διότι δεν ήθελαν να πεισθούν.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι από πλευράς συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων αλλά και επικεφαλής παρατάξεων, η παρουσίαση του προγράμματος, οι κυρίες που το ετοίμασαν αλλά και ο ίδιος ο δήμαρχος, αντιμετωπίσθηκαν με απαράδεκτα και αισχρά υπονοούμενα, ειρωνεία, λοιδορία και απαξία.

Ακούστηκαν εκφράσεις όπως «θα γίνει φαγοπότι που θα πάει καπνός» (Νίκος Μαυρίδης), «εσένα δεν σε βάλανε στο κόλπο Μάκη» (από τον Βαγγέλη Παππά για τον Μάκη Παπαδόπουλο), ενώ ο Γιάννης Μούτλιας συνέδεσε χωρίς στοιχεία και αποδείξεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα με παραχωρήσεις του Θόδωρου Μουριάδη προς τον πρώην εργοδότη του (Ιμαρέτ).

Η αντιπολίτευση (πλην Βέρου, Ξανθόπουλου) καταψήφισε τελικά την υποβολή του προγράμματος για έγκριση και έτσι χάθηκε μια μοναδική ευκαιρία να γίνουν κάποια σημαντικά έργα στην Παναγία.

Είναι φανερό ότι η άρνηση της διοίκησης και με τον απαράδεκτο τρόπο μάλιστα που εκφράστηκε αυτή μέσα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οφείλεται σε μια συμπλεγματική ψυχολογία που διέπει πολλούς από τους επικεφαλής αλλά και ορισμένους από τους δημοτικούς συμβούλους απέναντι στην διοίκηση Μουριάδη αλλά και στον ίδιο τον Δήμαρχο, γιατί όχι μόνο -ως ένα αουτσάιντερ στην ουσία- τους κατατρόπωσε στις εκλογές αλλά και γιατί κατάφερε στους τρεις πρώτους μήνες που διοικεί τον Δήμο να φέρει προς ψήφιση μια πρόταση για την ένταξη του Δήμου Καβάλας σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και παραγωγικό για την πόλη μας ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Εντάξει. Η αντιπολίτευση, λόγω Κλεισθένη, διαθέτει την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ο Θόδωρος Μουριάδης είναι ο δήμαρχος του εμφατικού και αποστομωτικού 62% της δεύτερης Κυριακής. Και δεν έχω φυσικά την παραμικρή προσδοκία και ελπίδα από τους επικεφαλής (τουλάχιστον) των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να έχουν την στοιχειώδη ευαισθησία να σεβαστούν τον δήμαρχο γι’ αυτόν το λόγο αλλά να σκεφτούν απλά ότι για τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους αυτή θα πρέπει να λογοδοτήσουν πειστικά σ’ αυτό το 62% της κοινωνίας της πόλης γιατί αρνήθηκαν. Διότι μ’ αυτή την τακτική βλέπω στις επόμενες εκλογές το 62% να γίνεται 70% ή και 80% και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή. Ας πάνε στην Παναγία να τους το εξηγήσουν καλύτερα οι κάτοικοι…

Θ. Θεοδωρίδης

Διαβάστε επίσης