• 6 Μαΐου 2024,

Οι συνταξιούχοι της ΒΦΛ έκοψαν πίτα παρουσία του Μητροπολίτη: «Γινόμαστε πάλι οικογένεια»

 Οι συνταξιούχοι της ΒΦΛ έκοψαν πίτα παρουσία του Μητροπολίτη: «Γινόμαστε πάλι οικογένεια»

Τη βασιλόπιτά τους για το 2018 έκοψαν το πρωί οι συνταξιούχοι της ΒΦΛ. Όπως πάντα προηγήθηκε η γενική συνέλευση του σωματείου στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου. Στη διάρκεια της συνελεύσεως συζητήθηκε η πρόσφατη εξέλιξη στο εργοστάσιο και η επιστροφή των απολυμένων. Οι συνταξιούχοι της ΒΦΛ τους υποστήριζαν για όσο διάστημα βρισκόταν εκτός εργασίας.

Αναφορά έγινε στη νέα περικοπή συντάξεων κι όπως ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου κ. Παναγιωτίδης, οι περικοπές θα συνεχιστούν βάσει των μνημονιακών μέτρων τα οποία θα εφαρμοστούν το 2018 και το 2019. Μετά την επίλυση του προβλήματος των απολυμένων γινόμαστε και πάλι οικογένεια, έτσι προχωρούμε ενωμένοι, επεσήμανε ο κ. Παναγιωτίδης. Η εταιρεία δεν παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας, αλλά είχε σταλεί επιστολή του διευθυντή κ. Τσάρα με την οποία εξηγούσε τους λόγους της απουσίας του.

Στην κοπή της βασιλόπιτας παραβρέθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Στέφανος, εκπρόσωποι άλλων συνταξιουχικών οργανώσεων, του δημοσίου, του ΟΑΕΕ, του ΙΚΑ, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Νίκος Βογιατζίδης. Ενώ στο περιθώριο της συνελεύσεως βραβεύθηκε για την προσφορά του στην προστασία του περιβάλλοντος ο συνταξιούχος του εργοστασίου Σταύρος Εμμανουηλίδης.

Τη χαρά του για το γεγονός ότι βρέθηκε μεταξύ των συνταξιούχων της ΒΦΛ εξέφρασε προς τους παριστάμενος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του διότι οργανώνονται στην Καβάλα συχνά εκδηλώσεις κοπής βασιλόπιτας. Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης κ. Στέφανος, ανάλογες εκδηλώσεις αφενός τηρούν την παράδοση κι αφετέρου προσφέρουν τη δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.

 

Διαβάστε επίσης