• 2 Ιουνίου 2024,

Η συντήρηση στην Καλαμίτσα άρχισε νωρίς

 Η συντήρηση στην Καλαμίτσα άρχισε νωρίς

Αρκετοί δημοτικοί υπάλληλοι, όχι μόνο της υπηρεσίας ακτών, αλλά κι εργάτες, εργάζονται καθημερινά από το πρωί μέχρι το μεσημέρι στην Ακτή της Καλαμίτσας.

Όπως εξηγήθηκε χθες από τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, η Ακτή της Καλαμίτσας, βρίσκεται σε μια διαδικασία πλήρους συντήρησης, σαν να μην υπάρχει το παραμικρό καινούριο στοιχείο, ανάμεσα στο Δήμο Καβάλας και αυτή την περιοχή.

Με λίγα λόγια ο Δήμος Καβάλας συντηρεί και προετοιμάζει την Ακτή της Καλαμίτσας, σαν να μην έχει περάσει αυτή στην αρμοδιότητα της ΕΤΑΔ.

Οι εργασίες είναι ποικίλες. Κόβονται χόρτα. Συντηρούνται υδραυλικές εγκαταστάσεις, γίνονται απαραίτητες εργασίες συντήρησης στα αποδυτήρια, όπου σιγά – σιγά θα τοποθετηθούν όλες οι πόρτες.

Όπως είπε στην εφημερίδα μας, εκπρόσωπος της διοίκησης του Δήμου Καβάλας στην Καλαμίτσα, θα γίνουν έγκαιρα, νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια, όλες οι εργασίες που προβλέπονται. Θ΄ απομείνουν μόνο οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες, που θα τοποθετηθούν μετά την 1η Ιουνίου.

Στην Ακτή της Καλαμίτσας, όπου η εκκρεμότητα με το πρόστιμο, την ΕΤΑΔ και τον Δήμο Καβάλας, δεν έχει λυθεί, βρίσκονται σε 24ωρη βάση, εκπρόσωποι ιδιωτικής εταιρίας σεκιούριτυ. Φυλάσσουν την Ακτή. Μια διαδικασία φύλαξης που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα κι όπως φαίνεται θα συνεχισθεί, τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Ο Δήμος Καβάλας δείχνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην Ακτή της Καλαμίτσας, για πολλούς λόγους. Αφορμή πάντως να ξεκινήσουν νωρίτερα οι εργασίες, είναι το γεγονός ότι στην Ακτή της Καλαμίτσας, 5 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν μαθητικοί αγώνες κολύμβησης και όχι μόνο, μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Διαβάστε επίσης