Η Συντονιστική στη συνεδρίαση Δ/Σ Θάσου

 Η Συντονιστική στη συνεδρίαση Δ/Σ Θάσου

Στη σημερινή μεσημβρινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θάσου πρόκειται να παραστούν κάτοικοι του νησιού, όσοι μετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα η οποία συγκροτήθηκε κατόπιν συνελεύσεως και με αφορμή τη δραματική μείωση των δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Αυτό δήλωσε στην εφημερίδα μας εκπρόσωπος της επιτροπής και ειδικότερα ο συνταξιούχος ναυτεργάτης Λάμπρος Λαμπρινίδης.

Ο κ. Λαμπρινίδης κατηγόρησε το δήμο Θάσου ότι ενώ υφίσταται το πρόβλημα μείωσης των δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου, δεν αντιδρά, δε θέτει το πρόβλημα προς συζήτηση στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Όπως είπε ο κ. Λαμπρινίδης, σήμερα συνεδριάζει και πάλι το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, χωρίς να περιλαμβάνεται το θέμα στην ημερήσια διάταξη.

Η αντίδραση των κατοίκων του νησιού άρχισε στο πλαίσιο ανοιχτής συνελεύσεως που πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου στην Καλλιράχη. Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στη Θάσο σύσκεψη φορέων, όπου δεν παρέστη ο δήμος του νησιού. Καταγγέλλουμε το δήμο Θάσου που απέχει, έτσι το μεσημέρι της Τετάρτης θα θέσουμε το πρόβλημα υπόψη του δημοτικού συμβουλίου, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λάμπρος Λαμπρινίδης, εξηγώντας ότι θα ζητηθεί η έγκριση σχετικού ψηφίσματος.

Ο δήμος Θάσου θα έπρεπε να είναι ήδη ο μπροστάρης του αγώνα, συμπλήρωσε ο κ. Λαμπρινίδης. Ενώ παραδέχθηκε ότι προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα των δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο. Περιθώρια να πετύχουμε υπάρχουν, αρκεί κάποιοι να ασχοληθούν με το θέμα, διευκρίνισε ο κ. Λαμπρινίδης. Αν δεν αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο τότε κάθε χρόνο θα υπάρχουν και λιγότερα δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου.

Το έτερο μεγάλο θέμα που ταυτόχρονα ανακύπτει έχει σχέση με την εκτέλεση των δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου μετά τις 20 Νοεμβρίου. Έως τότε τα δρομολόγια εκτελούνται από το πλοίο «Παναγία» της εταιρείας Μητσόπουλου. Κανείς δε γνωρίζει το τι πρόκειται να συμβεί από την 21η Νοεμβρίου. Όπως μάλιστα σημείωσε ο κ. Λαμπρινίδης είναι αμφίβολο εάν έως τότε επιδιορθωθούν οι μηχανές του πλοίου «Άγιος Παντελεήμονας».

Τέλος, ο Λάμπρος Λαμπρινίδης σημείωσε ότι η πρωτοβουλία του υπουργού ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη διοργάνωση συσκέψεως σχετικά με το πρόβλημα των δρομολογίων δε θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, αλλά έπρεπε να διεξαχθεί στην Καβάλα.

Διαβάστε επίσης