• 24 Απριλίου 2024,

Η τηλεκπαίδευση έχει διαλύσει τους μαθητές !

 Η τηλεκπαίδευση έχει διαλύσει τους μαθητές !

Αυτά τα τελευταία μέτρα της κούρσας φαίνεται ότι τελικά θα είναι και τα πιο δύσκολα αφού είναι αλήθεια ότι η κόπωση προκαλεί εκνευρισμό σε  όλους.

Υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από την πλευρά των εμπόρων στις τρεις περιοχές (Θες/νίκη – Αχαΐα και Κοζάνη) όπου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά για άλλη μία εβδομάδα.

Η μία επιστολή διαμαρτυρίας διαδέχεται την άλλη προς τον πρωθυπουργό από τον οποίο ζητούν να παρέμβει και να προλάβει το αντάρτικο που έχει αποφασιστεί από τους Εμπορικούς Συλλόγους Θες/νίκης και Αχαΐας σίγουρα.

Οι έμποροι απειλούν ότι θα ανοίξουν τα μαγαζιά τους και η κυβέρνηση απαντά με πρόστιμα.

3.000 ευρώ για αυτούς που θα ανεβάσουν ρολά και 300 ευρώ για τους πελάτες.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Εμπορικός Σύλλογος Θες/νίκης αποφάσισε να ανοίξουν τα μαγαζιά χωρίς προσωπικό και να παραμείνουν ανοιχτά χωρίς όμως να εξυπηρετούν τον κόσμο.

Μάλιστα έξω από κάθε μαγαζί θα υπάρχει και μία μαύρη σημαία.

Η κατάσταση είναι δύσκολη γιατί από την μία έχουμε την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που μας υπόσχεται εικόνες Μπέργκαμο αν δεν προσέξουμε και από την άλλη  την πίεση την οικονομική που απειλεί να αφανίσει ένα σωρό επιχειρήσεις.

 

Όσο αφορά τα σχολεία πιο πιθανή ημερομηνία επιστροφής στα θρανία τουλάχιστον για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου είναι η 12η Απριλίου με την δυνατότητα των self test τόσο σε μαθητές όσο και καθηγητές.

Είναι επίσης αλήθεια ότι αυτή η ομηρία των παιδιών μέσα στα σπίτια και η επιλογή της τηλεκπαίδευσης  έχει διαλύσει τις εκπαιδευτικές  τους συνήθειες αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η τηλεκπαίδευση να αντικαταστήσει την δια ζώσης.

Τα παιδιά έχουν χαλαρώσει , και έχουν συνηθίσει πλέον να κάθονται μπροστά σε έναν υπολογιστή και να παίζουν παρά να κάνουν μάθημα.

Όταν θα σταματήσει αυτός ο τρόπος εκμάθησης και επιστρέψει και στα σχολεία η κανονικότητα θα χρειαστεί αρκετός χρόνος για να βρούνε και πάλι τα παιδιά τον ρυθμό τους.

Μετά από τόσους μήνες στο ρελαντί πώς να ανεβάσουν στροφές ;

Η ζημιά είναι μεγάλη.

 

Έβλεπα προχθές στην Ετ3 το παιχνίδι της Super League 2 ανάμεσα στον Εργοτέλη και τα Τρίκαλα και σκεφτόμουνα ότι τελικά στο θέμα της διαιτησίας δεν υπάρχει καμία ελπίδα στην Ελλάδα.

Τελικό αποτέλεσμα  2-3 με δύο πέναλτι που είδε μόνο η γυναίκα διαιτητής της αναμέτρησης , τελευταίας μάλιστα γενιάς.

Μιλάμε για δύο πέναλτι που δεν θα σφύριζε ούτε ένα μικρό παιδί.

Αν υπήρχε η δυνατότητα της επιλογής του  var είμαι σίγουρος ότι θα έπαιρνε πίσω και τις δύο αυτές αποφάσεις  της.

Κρίμα γιατί η ανοικοδόμηση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου που όλοι θέλουμε  περνάει κυρίως μέσα και από τις  διαιτησίες που δεν βελτιώνονται καθόλου.

 

Καλός  ο καιρός και αυτής της εβδομάδας  σε γενικές γραμμές με θερμοκρασίες όμως που δεν είναι και τόσο κοντά στην εποχή που διανύουμε.

Θέλουμε δύο με τρεις βαθμούς πιο πάνω για να είμαστε ΟΚ.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα σας και ψηλά το κεφάλι.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης