Η βλάβη της ΔΕΗ λύθηκε μέσω … Πυροσβεστικής!

 Η βλάβη της ΔΕΗ λύθηκε μέσω … Πυροσβεστικής!

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας βρέθηκε στα σπίτια της παρόδου της οδού Παρμενίωνος στην περιοχή του Άη Γιώργη.

Μέσα σε 15 περίπου λεπτά διόρθωσε βλάβη, η οποία αφορούσε το καλώδιο μεταφοράς ρεύματος από το στύλο έως τα συγκεκριμένα σπίτια.

Πιο συγκεκριμένα μόνωσε το καλώδιο, το οποίο ήταν φανερό ότι δεν λειτουργούσε καλά. Πρόκειται για παλιά υλικά που θα πρέπει να αλλαχτούν. Κι όσο αυτό δεν γίνεται προκύπτουν διάφορα προβλήματα. Ίσως μικρά για την υπηρεσία, σημαντικά για τους ανθρώπους. Που βλέπουν το πρόβλημα και δεν ξέρουν περί τίνος πρόκειται.

Νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης το συγκεκριμένο καλώδιο άρχισε να βγάζει καπνούς ενώ οι περίοικοι είδαν και σπίθες. Αμέσως κάλεσαν στο τηλέφωνο το ΔΕΔΔΗΕ. Απέφυγαν το τηλεφωνικό κέντρο των Αθηνών.

Τηλεφώνησαν πολλές φορές σε τηλέφωνο Καβάλας, το οποίο είχαν στη διάθεση τους. Ο υπάλληλος που τους απαντούσε φέρεται να τους ζητούσε να κάνουν υπομονή αφού εκείνη την ώρα (ώρα κακοκαιρίας) υπήρχαν άλλα ζητήματα που έπρεπε να λυθούν αφού όπως φέρεται να δήλωσε είχαν προτεραιότητα. Τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο ίδιος όπως φαίνεται υπάλληλος τους είπε να κατεβάσουν το γενικό διακόπτη και να περάσουν το βράδυ τους χωρίς ρεύμα στο σπίτι αφού δεν προλάβαινε να πάει συνεργείο. Το πρόβλημα σημειώνουμε ότι αφορούσε τρεις οικογένειες. Τα σπίτια των οποίων είναι το ένα δίπλα στο άλλο.

Νωρίς το πρωί της επόμενης μέρας (Παρασκευή 15 Οκτώβρη) οι πολίτες έκαναν κάτι διαφορετικό. Τηλεφώνησαν στην Πυροσβεστική υπηρεσία Καβάλας. Εξήγησαν το πρόβλημα, ζήτησαν είτε τη συνδρομή της. Είτε τη μεσολάβηση της για να φθάσει στο σημείο ο ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως και φαίνεται να έγινε. Στις 10 το πρωί της Παρασκευής το συνεργείο επιτέλους εμφανίστηκε και τακτοποίησε την υπόθεση. Εξηγώντας μια ακόμη φορά ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε άλλα σοβαρότερα προβλήματα των ημερών.

Το γεγονός ότι η βλάβη διορθώθηκε με καθυστέρηση πολλών ωρών ενόχλησε τους πολίτες. Το ότι επρόκειτο για ένα μικρό πρόβλημα (όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε) δεν τους καλύπτει. Θεωρούν ότι το πρόβλημα έπρεπε να λυθεί αμέσως καθώς μπορεί και να μην εξελίσσονταν τόσο απλά. Όταν έξω από το σπίτι σου βλέπεις καλώδιο παροχής ρεύματος να βγάζει σπινθήρες και καπνούς, δεν είσαι καθόλου ήσυχος. Όλα αυτά καταλήγουν στο γνωστό συμπέρασμα.

Είτε η ΔΕΗ, είτε ο ΔΕΔΔΗΕ στην Καβάλα πρέπει να είναι περισσότερο έτοιμοι. Με περισσότερα συνεργεία για τυχόν βλάβες. Κι όταν οι καιρικές συνθήκες είναι επικίνδυνες, ακόμη περισσότερα άτομα πρέπει να είναι σε επιφυλακή.

Διαβάστε επίσης