• 28 Απριλίου 2024,

Η βροχή επηρέασε και την αγορά -Ο Εμπορικός Σύλλογος θα κάνει εκδηλώσεις αντί της Λευκής Νύχτας

 Η βροχή επηρέασε και την αγορά -Ο Εμπορικός Σύλλογος θα κάνει εκδηλώσεις αντί της Λευκής Νύχτας

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν για την αγορά της Καβάλας η χειρότερη για το φετινό Φθινόπωρο.

Το απόλυτα συγκεκριμένο συμπέρασμα ακούγεται από τα στόματα των εμπόρων καταστηματαρχών και οφείλεται στην κακοκαιρία. Που όπως ήταν αναμενόμενο επηρέασε την κίνηση των καταναλωτών στο κέντρο της πόλης.

Οι έμποροι ισχυρίζονται και έχουν απόλυτο δίκιο, ότι ειδικά τις απογευματινές ώρες η κίνηση των καταναλωτών στην αγορά ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη. Με αποτέλεσμα η αγορά να είναι εντελώς άδεια! «Είχαμε που είχαμε προβλήματα με το κύμα των ανατιμήσεων, η βροχή ήταν η χαριστική βολή» λένε έμποροι.

Έχουν στο μυαλό τους την μικρή κίνηση στα καταστήματά τους και τις προηγούμενες εβδομάδες. Όλη η συζήτηση για τις ανατιμήσεις στα βασικά προϊόντα και αγαθά κάνει τους καταναλωτές περισσότερο επιφυλακτικούς. Άλλωστε αυτές οι ανατιμήσεις σύντομα θα εμφανιστούν και στα ράφια, στις βιτρίνες των καταστημάτων καθώς θα επηρεαστούν όλα τα είδη.

Αυτήν την εβδομάδα 16 εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Θα κινηθούν στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα την Τετάρτη το απόγευμα θα λάβουν μέρος στις εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας μετέχει δυναμικά  στην Ομοσπονδία και οι 16 αντιπρόσωποι στην εκλογική διαδικασία δείχνουν πόσο μεγάλη σημασία δίνει ο τοπικός σύλλογος στη συγκεκριμένη Ομοσπονδία της Βόρειας Ελλάδας. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης είναι αντιπρόεδρος στην Ομοσπονδία και όπως λένε οι σχετικές πληροφορίες θα είναι πάλι υποψήφιος. Εκλογές θα γίνουν στο τέλος Νοέμβρη και για το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων (ΕΣΕΕ). Ένα όργανο με το οποίο επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας έχει στενή συνεργασία και συμμετοχή.

Πριν από λίγες ημέρες συνεδρίασε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Για τη Λευκή Νύχτα του 2021 πήρε νέα και οριστική απόφαση η εκδήλωση να μην πραγματοποιηθεί. Επειδή ωστόσο οι τοπικοί φορείς την έχουν χρηματοδοτήσει, τα χρήματα που έχει στο ταμείο του για τη Λευκή Νύχτα ο Εμπορικός Σύλλογος θα τα χρησιμοποιήσει για άλλα προωθητικά γεγονότα. Ίσως και εκδηλώσεις, οι οποίες θα γίνουν στο κέντρο της πόλης και θα ανακοινωθούν έγκαιρα. Δεν αποκλείεται κάποιες από αυτές να οργανωθούν και να γίνουν την περίοδο των Χριστουγέννων. Πάντως όποιες εκδηλώσεις και να γίνουν θα είναι σύμφωνες με τα πρωτόκολλα που ισχύουν ή θα ισχύουν εκείνη την περίοδο. Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου συζητήθηκε και εγκρίθηκε η αλλαγή του ωραρίου μέχρι την περίοδο των εορτών. Και αμέσως μετά από αυτήν. Με τη συνηθισμένη και μοναδική αλλαγή στη λειτουργία της αγοράς τις απογευματινές ώρες. Έτσι από την 1η Νοεμβρίου και εκτός από την περίοδο των εορτών, για όλο τον υπόλοιπο χειμώνα, τα καταστήματα το απόγευμα θα λειτουργούν 5:30 με 8:30 (αντί 6 με 9 που είναι σήμερα).

Διαβάστε επίσης