• 20 Απριλίου 2024,

Η υπόθεση της ζάχαρης στην Αποκεντρωμένη

 Η υπόθεση της ζάχαρης στην Αποκεντρωμένη

Το προσεχές Φθινόπωρο πρόκειται να εκδικαστεί στο Εφετείο Θράκης (μετά από αναβολή που δόθηκε πρόσφατα λόγω παρέλευσης ωραρίου) η υπόθεση των προμηθειών και της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου για  την περίοδο πριν από το πρόγραμμα «Στηρίζω». Πρόκειται για περίοδο αρκετών μηνών στο τέλος του 2012 , αρχές του 2013.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο πρώην Δήμαρχος Κ. Σιμιτσής, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες. Αν και ήδη εκφράζεται η σιγουριά αθωωτικής απόφασης, υπάρχει το ενδεχόμενο πριν τη συγκεκριμένη δίκη (δηλαδή πριν την ενδεχόμενη αθωωτική απόφαση) να επιβληθούν διοικητικές κυρώσεις στο πλαίσιο μιας άλλης, παράλληλης διαδικασίας. Πειθαρχικής που για την ίδια υπόθεση υλοποιεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης.

Για το θέμα που ανακύπτει πληροφορηθήκαμε τις ανησυχίες εμπλεκόμενων όταν αυτές διατυπώθηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καβάλας. Θυμίζουμε ότι πριν το πρόγραμμα «Στηρίζω» το κοινωνικό παντοπωλείο λειτουργούσε με ευθύνη διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου, η οποία παραιτήθηκε μετά καταγγελιών. Τότε διατυπώθηκαν οι καταγγελίες για τις προμήθειες, με κυριότερη αυτήν που είχε σχέση με την τιμή στην οποία είχε αγοραστεί η ζάχαρη! Κι ενώ το ποινικό μέρος πήρε το δρόμο του, η πειθαρχική διαδικασία είναι πιθανόν να προλάβει την απόφαση του δικαστηρίου! Το ουσιαστικό πρόβλημα θα το έχουν όσοι ήταν τότε, είναι και σήμερα εκλεγμένοι σε συλλογικά όργανα του Δήμου Καβάλας. Κινδυνεύουν να τεθούν σε αργία.

Αναφέρονται τα ονόματα του Κ. Σιμιτσή, της Μαρίας Κλωνάρη, του Τάκη Βελισσάρη, της Άννας Τσάλκου, του Παύλου Χαβιαρόπουλου κτλ. Κάποιοι από τους προαναφερθέντες έστειλαν ήδη την απολογία τους στην Αποκεντρωμένη. Φέρονται να δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα το ουσιαστικό επί της υπόθεσης, «δείχνοντας» είτε την τότε διοίκηση του Δήμου Καβάλας είτε τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Διαβάστε επίσης