Κι άλλη συζήτηση για το τοιχίο του Παληού

 Κι άλλη συζήτηση για το τοιχίο του Παληού

Παρουσία δύο δημοτικών συμβούλων της Αντιπολίτευσης, του Μανώλη Κελαϊδάκη και του Μάκη Παπαδόπουλου, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο η οικονομική επιτροπή, που έλαβε αποφάσεις επί 11 θεμάτων, 8 της ημερήσιας διάταξης και τρία έκτακτα.

Αν και ο Μ. Παπαδόπουλος σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις διατύπωσε τις γνωστές από προηγούμενες συνεδριάσεις, επιφυλάξεις του, τα περισσότερα και τα κυριότερα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα. Για παράδειγμα ανακοινώθηκε η έγκριση δαπάνης 6.000 ευρώ, για το έργο παρακολούθησης των περιβαλλοντικών παραμέτρων του σκουπιδότοπου.

Ο Μ. Παπαδόπουλος που ψήφισε την πρόταση, ζήτησε να πληρώσει τα χρήματα αυτά η ΔΙΑΑΜΑΘ. «Κάτι ήξερα που την έλεγα περιφερειακό νταβατζή», είπε στη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος ο κ. Παπαδόπουλος. Η ιδέα του ωστόσο δεν πέρασε ασχολίαστη από τη διοίκηση του Δήμου, που θα εξετάσει το ενδεχόμενο στο πλαίσιο συνεργασίας του Δήμου Καβάλας, με τη ΔΙΑΑΜΑΘ να επιβαρυνθεί η εταιρία των Δήμων το συγκεκριμένο ποσό.

Δόθηκε δέκα μέρες παράταση για να προσκομίσει απαραίτητα δικαιολογητικά στον ανάδοχο του έργου, της κατασκευής του κέντρου κοινότητας Δήμου Καβάλας.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκαν επτά αναλήψεις δαπανών. Ξεχωρίζει το ποσό των 11.000 ευρώ, για την αγορά από κρατικό φορέα, νέου λογιστικού διαχείρισης και λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Στις ψηφίσεις πιστώσεων έτους 2017, υπήρχε το κόστος της μελέτης του τοιχίου στη θέση «Γλάστρες» στο Παληό. Με την ευκαιρία ο Μ. Παπαδόπουλος επανέλαβε όσα είχε πει πρόσφατα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ζήτησε δηλαδή το κόστος της μελέτης – ένα ποσό 2.000 ευρώ  περίπου – να το επιβαρυνθεί ο ιδιώτης εργολάβος, που κάτω από τον δρόμο κατασκευάζει κατοικίες. Ο ιδιώτης εργολάβος «φταίει», είπε η κα Ευαγγελία Δρακονάκη, που θύμισε ότι ναι μεν με δικές του εργασίες προέκυψε το πρόβλημα, αλλά όπως επανέλαβε, αυτές έγιναν στα πλαίσια υλοποίησης εγκεκριμένης από την πολεοδομία Καβάλας, οικοδομικής άδειας. Ο Μ. Παπαδόπουλος τελικά ψήφισε τη συγκεκριμένη πίστωση.

Το καινούριο όσον αφορά τη χθεσινή συζήτηση προήλθε από το δημοτικό σύμβουλο Φίλιππα Φιλιππίδη, που μιλώντας για το πρόβλημα στο Παληό, έχοντας ακούσει και την κα Δρακονάκη και τον κ. Παπαδόπουλο, φάνηκε να έχει επιφυλάξεις για τις απόψεις της διοίκησης του Δήμου, καθώς όπως είπε έπρεπε ο ιδιώτης κατασκευαστής των κατοικιών να προνοήσει και να λάβει μέτρα αντιστήριξης του τοιχίου, πριν την έναρξη των εργασιών του.

Στο τέλος της συνεδρίασης εγκρίθηκαν ομόφωνα πρακτικά που αφορούν δημοτικά έργα. Το έργο συντήρησης κοινόχρηστων χώρων, δημοτικών και σχολικών κτηρίων,  μεταλλικών και ξύλινων κατασκευών, δημοτικής ενότητας Καβάλας, έτους 2017, θα εκτελεστεί από την κοινοπραξία Πρασίνης – Τσάντας με έκπτωση 58%. Το έργο συντήρηση αρδευτικών δικτύων, λειτουργία και ανακατασκευή αντλιοστασίων άρδευσης θα γίνει από τον κ. Λαχανά με έκπτωση 10%. Τέλος το έργο της άρσης επικινδυνότητας επικίνδυνων κτισμάτων, αποκαταστάσεις ζημιών από τροχαία ατυχήματα, θα γίνει από τον Μιχάλη Γεωργιάδη με έκπτωση 56%.

Τελευταίο θέμα της ημερήσιας διάταξης και της συνεδρίασης η ομόφωνη έγκριση της διακήρυξης και των όρων δημοπράτησης των έργων στο δημοτικό στάδιο Βερούλειο.

 

 

Διαβάστε επίσης