• 19 Μαΐου 2024,

Ιδέες για εύκολη πρόσβαση στην Παναγία

 Ιδέες για εύκολη πρόσβαση στην Παναγία

Ορισμένες ενέργειες έγιναν τον τελευταίο καιρό για τη επίλυση του οξύτατου προβλήματος του κυκλοφοριακού στην συνοικία της Παναγίας.

Απαγορεύθηκε η στάθμευση οχημάτων των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της συνοικίας και καθορίστηκαν μερικές εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης για τους κατοίκους της περιοχής.

Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και αφορά στην εύκολη πρόσβαση των επισκεπτών της παλιάς πόλης είτε αυτοί είναι ξένοι είτε Καβαλιώτες. Εδώ και χρόνια συζητείται η κατασκευή και λειτουργία ενός ασανσέρ που θα οδηγεί από το πάρκινγκ του Τελωνείου στον κεντρικό δρόμο της Παναγίας, την οδό Θεοδώρου Πουλίδου, ώστε να μπορεί κάποιος εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο να παρκάρει το αυτοκίνητό του στο Τελωνείο και να ανεβαίνει στην Παναγία.

Η “Πρωινή” δίνει σήμερα μερικές ιδέες για το πώς έλυσαν αντίστοιχα προβλήματα σε άλλα μέρη του κόσμου. Οι φωτογραφίες 1 και 2 είναι από τη Βουδαπέστη, η 3 από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, η 4 από το Φρίμπουργκ της Ελβετίας, η 5 από το Μπέργκεν της Νορβηγίας και η 6 από την Μονμάρτη στο Παρίσι.

Δεν μιλάμε βέβαια για Κίνα, Ιαπωνία και ΗΠΑ όπου οι λύσεις που δόθηκαν σε ανάλογες περιπτώσεις και οι ιδέες που υλοποιήθηκαν ξεπερνούν και την πιο καλπάζουσα φαντασία και μοιάζουν να ήρθαν από το …μέλλον. Διαλέγετε και παίρνετε. Ή μάλλον διαλέγετε και …περιμένετε, περιμένετε, περιμένετε…

 

Διαβάστε επίσης