• 2 Μαΐου 2024,

Ικανοποιημένος ο πρώην Δήμαρχος από την αθωωτική απόφαση

 Ικανοποιημένος ο πρώην Δήμαρχος από την αθωωτική απόφαση

Το μεσημέρι της Τετάρτης έληξε με αθωωτική απόφαση όλων των κατηγορούμενων η υπόθεση της προμήθειας ζάχαρης στο κοινωνικό παντοπωλείο. Τα γεγονότα έγιναν το 2012 και το 2013. Η προμήθεια ζάχαρης στο νέο τότε δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο αναδείχθηκε σε μείζον τοπικό θέμα αφού η καταγγελία του κ. Βέρρου υιοθετήθηκε από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Προκλήθηκε έλεγχος των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης κτλ.

Όσο θόρυβος έγινε τότε, τόσο αθόρυβα η υπόθεση εκκρεμούσε στη δικαιοσύνη. Δόθηκαν αναβολές επί αναβολών αλλά προχθές δικάστηκε. Για την αθώωση του ο κ. Σιμιτσής δήλωσε:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Έχουν καταπέσει όλες οι σκευωρίες που δυστυχώς διαμόρφωσαν το πολιτικό κλίμα μέχρι το 2014 και σε ένα μεγάλο βαθμό θεωρώ καθόρισαν το αποτέλεσμα των εκλογών του 2014. Το να πετάς λάσπη στον ανεμιστήρα δεν είναι πολιτική τακτική. Να ξέρετε ότι δεν το έκανα το 2014 ή το 2006, ούτε θα το κάνω το 2019. Θα συνεχίσω να πολιτεύομαι σοβαρά- έντιμα – με ευθύτητα. Αυτή η υπόθεση όπως και η υπόθεση των ηλιέλαιων που μπήκε στο αρχείο ήταν επιχειρήματα των αντιπάλων μου. Έπαιξαν ρόλο να χάσω τις εκλογές. Θα σας ξαναθυμίσω το περιστατικό με το συγγενικό μου πρόσωπο που τότε μπήκε σε ένα ταξί. Ο ταξιτζής άκουγε ραδιοφωνικό σταθμό να αναφέρεται στο θέμα. Το συγγενικό μου πρόσωπο τον ρώτησε αν πιστεύει ότι ο Δήμαρχος έφαγε τα λάδια. Απάντησε ότι δεν τα έφαγε αυτός, τα έφαγαν οι δικοί του… Όλη αυτή η σκανδαλολογία με τη λέξη λάδια παραπέμπει σε λαδώματα και μίζες. Φυσικά διαμορφώνει ένα κλίμα. Όταν ακούει κάποιος ότι κάτι τρέχει, όταν ακούει ότι ο Δήμαρχος του ξαναπήγε στο δικαστήριο κατηγορούμενος κτλ. Θυμίζω ότι σε ποσοστό 80% οι υποθέσεις που πήγα κατηγορούμενος αφορούσαν καταστήματα που δεν έκλεισα. Τα οποία δεν έπρεπε να κλείσουν. Σε εκείνες τις δίκες, σε ελάχιστες περιπτώσεις ήρθαν μαζί μου οι καταστηματάρχες. Όσο για την καταγγελία για τη ζάχαρη, αρχικά ήταν του κ. Βέρρου. Μετά την υπέγραψαν όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Ακόμη και ο κ. Εριφυλλίδης, που ποτέ δεν ήρθε στα δικαστήρια να καταθέσει ως μάρτυρας. Αυτή η υπόθεση αναβλήθηκε 5-6 φορές. Έπρεπε να έρθει και να εξηγήσει ότι εξήγησε η κ. Τσανάκα. Που ήρθε, κατέθεσε και την ευχαριστώ για αυτό. Βάρυνε η κατάθεση της χθες (προχθές) σημαντικά. Αυτό που είπε είναι ότι η καταγγελία ήταν πολιτικού χαρακτήρα. Απευθύνθηκε στην Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης για να διαπιστωθεί τι συμβαίνει. Όχι ότι πίστεψαν στην αλήθεια της καταγγελίας, ότι δηλαδή όλοι οι κατηγορούμενοι (υπάλληλοι και δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης) συνωμοτήσαμε για να βλάψουμε την περιουσία του Δήμου κατά 2.000 ευρώ… Όσοι ενεπλάκησαν στην καταγγελία οφείλουν να είναι παρόντες στη δίκη για να διευκρινίσουν τι συνέβη».

Διαβάστε επίσης