• 25 Απριλίου 2024,

Ικανοποίηση δημάρχου για το έγγραφο του ΤΑΡ

 Ικανοποίηση δημάρχου για το έγγραφο του ΤΑΡ

Μέσω δελτίου τύπου που εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, ο Δήμος Καβάλας γνωστοποίησε ότι με επιστολή που έλαβε από τον ΤΑΡ επιβεβαιώνεται η χρηματοδότηση από την κοινοπραξία του αγωγού για το φιλόδοξο και απολύτως αναγκαίο έργο υδροδότησης της δημοτικής ενότητας Φιλίππων, από το υφιστάμενο δίκτυο που υδροδοτεί την πόλη της Καβάλας.

Η δήμαρχος Καβάλας κλήθηκε να σχολιάσει την εξέλιξη και μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ δήλωσε: «Πριν από ένα μήνα είχα συνάντηση για το ίδιο θέμα με την Κατερίνα Παπαλεξανδρή, από την οποία ζήτησα επιβεβαίωση της αρχικής υπόσχεσης των εκπροσώπων του αγωγού. Αυτή μου χορηγήθηκε πρόθυμα. Τα χρήματα του ΤΑΡ δίνονται ως χορηγία και μόνο για τον συγκεκριμένο σκοπό. Το έργο ωριμάζει και η διαδικασία έχει καθυστερήσεις. Ωστόσο, το πρόσφατο έγγραφο έχει μεγάλη αξία για εμάς.

Το υπουργείο αναλαμβάνει να βρει τα υπόλοιπα χρήματα που είναι απαραίτητα ώστε να χρηματοδοτηθεί πλήρως το έργο. Η διαδικασία για την ωρίμανσή του οδεύει προς το τέλος για να πάρουμε στα χέρια μας τη έγκριση των περιβαλλοντικών όρων. Θα ακολουθήσει σύμβαση με το υπουργείο και στη συνέχεια η δημοπράτηση του έργου. Μέσω του έργου θα υδροδοτηθεί η δημοτική ενότητα Φιλίππων από τον αγωγό που εξυπηρετεί την Καβάλα. Σημειώνω ότι το έγγραφο των εκπροσώπων του ΤΑΡ αφορά και στο έργο άρδευσης που επίσης χρηματοδοτείται από τον αγωγό στην περιοχή των Τεναγών Φιλίππων».

Διαβάστε επίσης