• 25 Απριλίου 2024,

Ικανοποίηση Μουριάδη από την επίσκεψη του στο «Υπερταμείο»

 Ικανοποίηση Μουριάδη από την επίσκεψη του στο «Υπερταμείο»

Ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Άννα Θυσιάδου ήταν την περασμένη Τετάρτη στην Αθήνα, σε προγραμματισμένο ραντεβού στο «Υπερταμείο».

Στη συνάντηση με θέμα την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της πόλης, έλαβε μέρος και ο επικεφαλής του «Υπερταμείου» Καβαλιώτης την καταγωγή κ. Γρηγόρης Δημητριάδης. Παρόντες ήταν επίσης συνεργάτες του. Οι δηλώσεις του Θόδωρου Μουριάδη μετά τη συνάντηση δεν ήταν ιδιαίτερα αναλυτικές. Φαίνεται ότι δρομολογήθηκαν κάποια πράγματα, κυρίως η εκπόνηση μελετών. Κάποιες άλλες δράσεις στο πλαίσιο της ίδιας συζήτησης δεν βλέπουν επί του παρόντος στο φως της δημοσιότητας.

«Είμαστε στην αρχή της συνεργασίας και της διαδικασίας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουριάδης, προσθέτοντας ότι η συζήτηση την Τετάρτη αφορούσε επίσης το μέλλον της περιοχής του ανοικτού κολυμβητηρίου αλλά και τη γνωστή διεκδίκηση του Δήμου Καβάλας από την ΕΤΑΔ του παλιού δικαστηρίου και της παραλίας στην Καλαμίτσα.

Και άλλη φορά στο παρελθόν ο Δήμος Καβάλας τόσο για την Καλαμίτσα όσο και για το παλιό δικαστήριο ζήτησε και είχε τη βοήθεια του «Υπερταμείου». Άλλωστε το «Υπερταμείο» εποπτεύει και την ΕΤΑΔ. Καλά λόγια είπε ο Θόδωρος Μουριάδης για τον επικεφαλής του «Υπερταμείου» κ. Γρηγόρη Δημητριάδη. Δήλωσε ειδικότερα ότι ο κ.Δημητριάδης θέλει να βοηθήσει το Δήμο Καβάλας αλλά και τον Οργανισμό Λιμένα μιας και ο κ. Δημητριάδης ενδιαφέρεται για την πόλη γενικώς.

Στις δηλώσεις που έκανε το πρωί της Πέμπτης ο κ. Μουριάδης ρωτήθηκε και για την πρόταση της διοίκησης επί των ανταποδοτικών τελών -των τελών καθαριότητας- της επόμενης χρονιάς. Ο κ. Μουριάδης και ενόψει της συζήτησης του θέματος χθες βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο, επανέλαβε ότι ο Δήμος Καβάλας με τα υφιστάμενα δημοτικά τέλη έχει απώλεια τριακοσίων χιλιάδων ευρώ το χρόνο. Παρόλα αυτά η πρόταση της διοίκησης είναι να διατηρηθούν ίδια τα ανταποδοτικά τέλη και το 2022. Στόχο που θα πετύχει μειώνοντας τις δαπάνες στην καθαριότητα. Ειδικότερα τον προγραμματισμό ανανέωσης του εξοπλισμού της ίδιας υπηρεσίας (αγορά ειδικών οχημάτων κτλ).

Διαβάστε επίσης