• 9 Μαΐου 2024,

Ικανοποίηση Παρασχούδη για την Καλοκαιρινή τουριστική κίνηση στη Θάσο

 Ικανοποίηση Παρασχούδη για την Καλοκαιρινή τουριστική κίνηση στη Θάσο

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Θάσου Πάρης Παρασχούδης (φωτογραφία) συμμετείχε την Τετάρτη στη συνάντηση που έγινε στο Επιμελητήριο.

Παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη. Κι αφού η συνάντηση δεν είχε είδηση, η συζήτηση με τον κ. Παρασχούδη έγινε επί του γνωστού θέματος. Του απολογισμού της τουριστικής κίνησης το Καλοκαίρι του 2022.

Οι δηλώσεις Παρασχούδη

Ερ: Πως πήγε η συνάντηση στο Επιμελητήριο με την Υφυπουργό Τουρισμού, μάθατε κάτι που δεν ξέρατε;

Απ: Σύμφωνα με τη δική μου άποψη δεν ανακοινώθηκε κάτι καινούριο, εκτός από κάποια προγράμματα εκπαίδευσης που γίνονται αυτόν τον καιρό. Κυρίως μετεκπαίδευσης κάποιων εργαζομένων στον τουρισμό. Η συνάντηση δεν είχε είδηση.

Ερ: Εσείς σαν ξενοδόχοι, τι της είπατε;

Απ: Αυτά που θέλουμε από το Υπουργείο, σαν Καβάλα, σαν Θάσος, γενικότερα σαν ξενοδόχοι της Ελλάδας, είναι συγκεκριμένα πράγματα. Τα θέματα που αφορούν όλη την Ελλάδα έχουν τεθεί από τα συλλογικά  όργανα μας στην Αθήνα. Εμείς κυρίως εστιάζουμε σε θέματα τοπικά. Παράδειγμα τη βελτίωση των υποδομών στις συνοριακές διαβάσεις. Αφορά όλους τους σταθμούς. Είναι ένα διαχρονικό αίτημα των ανθρώπων του τουρισμού της Περιφέρειας μας και των υπολοίπων πολιτών φυσικά, γιατί οι συνοριακοί σταθμοί είναι σε άσχημη κατάσταση. Κυρίως η Νυμφαία δεν εξυπηρετεί τους διερχόμενους τουρίστες, άλλωστε είναι και η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ένας τουρίστας καθώς έρχεται στην Ελλάδα.

Ερ: Πρόσφατα το Λιμεναρχείο ανακοίνωσε στοιχεία επιβατών – αυτοκινήτων από και προς Θάσο. Είδαμε ότι το καλοκαίρι του 2019, δεν το ξεπέρασε το αντίστοιχο του 2022.

Απ: Ναι δεν το ξεπέρασε. Αυτό δε σημαίνει ότι το 2022 δεν είναι μια καλή χρονιά όσον αφορά τις αφίξεις των επισκεπτών στο νησί. Η χρονιά είναι πάνω από τις προσδοκίες μας. Μη ξεχνάμε ότι το 2022 είναι μια μεταβατική χρονιά. Είδαμε λοιπόν σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου ότι το Μάιο και τον Ιούνιο είχαμε υστέρηση επιβατικής κίνησης, τον Ιούλιο είχαμε μια σημαντική  αύξηση γύρω στο 8-8.5 %. Τον Αύγουστο ήμασταν περίπου στα ίδια με το 2019. Αν είμαστε και τον Σεπτέμβριο περίπου στα ίδια θα είναι μια χρονιά παρόμοια με από άποψης αφίξεων με το 2019.

Ερ: Είναι και αυτό μια επιτυχία.

Απ: Σαφώς και είναι. Είναι επιτυχία γιατί είναι παραπάνω απ` ότι περιμέναμε φέτος το καλοκαίρι. Όχι μόνο για τη Θάσο αλλά και για όλη την Ελλάδα. Κάποιοι προορισμοί πήγανε πολύ καλύτερα από το 2019. Μιλάμε για τις αφίξεις.

Ερ: Εκτός αν γίνει η έκπληξη και ο Σεπτέμβριος του 2022 κάνει τη διαφορά σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019.

Απ: Δεν το νομίζω. Αυτή την περίοδο έρχονται κυρίως οι Γερμανοί που ερχόταν από το αεροδρόμιο. Αν δεν βελτιώσουμε τις αφίξεις του αεροδρομίου δε θα μπορέσουμε να επιμηκύνουμε τη σεζόν. Να έχουμε παραπάνω κόσμο το Μάιο και τον Ιούνιο αλλά και το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Παρατηρείται το φαινόμενο συρρίκνωσης της κίνησης στους δυο κύριους μήνες που είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος. Εμείς θέλουμε να μοιράζεται ο κόσμος στο νησί μας. Να μην έρχονται όλοι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Να έχουμε κίνηση και στους υπόλοιπους μήνες.

Ερ: Οι υποδομές του νησιού, ρεύμα, νερό, τηλεπικοινωνίες, άντεξαν;

Απ: Άντεξαν αν και δεν υπήρχε το καλώδιο που θα βοηθούσε πολύ περισσότερο. Μιλάω για το καινούριο έργο του ΔΕΔΔΗΕ. Ναι μπορώ να πω, ότι άντεξαν. Είχαμε κάποια θεματάκια με την τάση του ρεύματος. Πιστεύω ότι του χρόνου θα βελτιωθεί αυτό το πράγμα. Να μην έχουμε διακοπές. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τη λειτουργία μας. Το νερό ήταν μια χαρά. Δεν είχαμε σοβαρό πρόβλημα. Τα σκουπίδια από το Δήμο, πήγαν πάρα πολύ καλά. Μιλάω για την αποκομιδή τους. Τώρα όσον αφορά το internet που είναι πολύ σημαντικό για τους επισκέπτες το οποίο θεωρούν βασική προτεραιότητα, θέλω να πω ότι η κινητή τηλεφωνία δίνει πλέον πολύ καλές ταχύτητες. Τα σταθερό δίκτυο ακόμη δε δίνει καλές ταχύτητες οπότε εξυπηρετούνται από το κινητό τους τηλέφωνο. Θέλει αναβάθμιση το σταθερό δίκτυο.

Ερ: Πόσες κλίνες υπολογίζεται ότι θα γίνουν το χειμώνα για να είναι περισσότερες το καλοκαίρι του 2023; Θα υπάρχει σίγουρα αύξηση κλινών μέχρι το επόμενο καλοκαίρι;

Απ: Παλιά το γνωρίζαμε αυτό. Όποιος ζητούσε άδεια ενός καταλύματος φιλοξενίας, ενός ξενοδοχείου ή και ενοικιαζόμενων δωματίων, έπρεπε να πάρει μια άδεια οπότε ήταν ανακοινώσιμο. Σαφώς και θα γίνουν θα γίνουν καινούρια κρεβάτια. Σε σχέση με το 2019 έχουν γίνει πάρα πολλά καινούρια κρεβάτια. Για αυτό παρόλο είμαστε το ίδιο καλά με το 2019, η πίτα μοιράστηκε σε περισσότερους επιχειρηματίες.

Διαβάστε επίσης