• 19 Απριλίου 2024,

Ικανοποίηση των εκπροσώπων του Δικηγορικού Συλλόγου

 Ικανοποίηση των εκπροσώπων του Δικηγορικού Συλλόγου

Ικανοποιημένος δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε την Πέμπτη στην Αθήνα και με τον υπουργό Δικαιοσύνης και με το Γενικό Γραμματέα του ίδιου υπουργείου.

Το βασικό αίτημα που ο Δικηγορικός Σύλλογος μετέφερε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αφορά την επίσπευση των διαδικασιών για να μετακομίσει και να λειτουργήσει σε νέο και άνετο χώρο, το Ειρηνοδικείο της Θάσου.

Όπως είπε στην ΠΡΩΙΝΗ ο Γιώργος Γραμμένος, ο υπουργός δέχθηκε να χρηματοδοτηθεί ότι αφορά αυτή την αλλαγή, ουσιαστικά να πληρώνεται κάθε μήνα το ακίνητο του νέου χώρου, το οποίο θα πληρωθεί στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ποσό μηνιαίως άνω των 1000 ευρώ.

Η διαδικασία με αυτή την απόφαση και εντολή του υπουργού ξαναρχίζει, βέβαια μέχρι την πλήρη υλοποίηση της μετακόμισης μεσολαβούν και άλλα στάδια που χαρακτηρίζονται τυπικά.

Ο κ. Γραμμένος έθεσε στον υπουργό και άλλα θέματα που αφορούν σε πιο άνετο χώρο του Κτηματολογικού Γραφείου της Καβάλας. Συζητήθηκε βέβαια το όλο ζήτημα που αφορά την λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου.

Διαβάστε επίσης