• 24 Απριλίου 2024,

Το μεταναστευτικό μέσω έκθεσης ζωγραφικής

 Το μεταναστευτικό μέσω έκθεσης ζωγραφικής

Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Καβάλας, ήταν το πρωί στο κτήριο της Δημοτικής Καπναποθήκης, επισκέφθηκαν έκθεση ζωγραφικής με θέμα την ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών.

Είναι μια πρωτοβουλία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ξεκίνησε πριν από μήνες, όταν τα σχολεία της Καβάλας κλήθηκαν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό της ζωγραφικής με το προαναφερθέν θέμα.

Η συμμετοχή από μαθητές ενός διαγωνισμού που άρχισε το φθινόπωρο, ξεπέρασε τις 200. Τα περισσότερα έργα είναι έργα παιδιών νηπιαγωγείου, ειδικότερα του 19ου νηπιαγωγείου.

Στην έκθεση που λειτουργεί από χθες παρουσιάζονται όλα τα έργα αλλά ειδικότερη προβολή γίνεται σε αυτά που βραβεύθηκαν.

Λόγω των κινητοποιήσεων στ α σχολεία η έκθεση δεν ολοκληρώθηκε σήμερα αλλά πήρε παράταση μέχρι το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης.

Ταυτόχρονα μπορούν να την επισκεφθούν και να δουν τα έργα των παιδιών από κοντά και απλοί πολίτες.

Η εκδήλωση και η πρωτοβουλία είχε στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και του κοινωνικού συνόλου σε ζητήματα που αφορούν την ένταξη προσφύγων και μεταναστών. Η πρωτοβουλία στέφθηκε με επιτυχία καθώς τα παιδιά με την ευκαιρία του πίνακα ζωγραφικής που κατ ουσίαν ετοίμασαν, έμαθαν περισσότερες λεπτομέρειες για τις οικογένειες που ταλαιπωρούνται ακολουθώντας μια διαδρομή για να βρουν την ειρήνη και την ηρεμία αρκετά μακριά από την πατρίδα τους.

 

Διαβάστε επίσης