• 20 Απριλίου 2024,

Ικανοποίηση του Δημάρχου Θάσου για την τουριστική προβολή στην έκθεση του Βουκουρεστίου

 Ικανοποίηση του Δημάρχου Θάσου για την τουριστική προβολή στην έκθεση του Βουκουρεστίου

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε Βελιγράδι και Βουκουρέστι δύο σημαντικές τουριστικές εκθέσεις που ενδιαφέρουν τους τοπικούς φορείς αλλά και τους τοπικούς επαγγελματίες.

Με αυτές τις εκθέσεις έκλεισε ο κύκλος των τουριστικών εκθέσεων του χειμώνα για τις πρωτεύουσες των Βαλκανίων μιας και προηγήθηκαν οι εκθέσεις στην Τουρκία και  τη Σοφία.

Ζητήσαμε τις απόψεις του Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη και του δημοτικού συμβουλίου Νέστου Γιάννη Χατζηγερακούδη. Και οι δύο είναι αισιόδοξοι και ικανοποιημένοι.

Η συγκεκριμένη τουριστική προβολή γίνεται δυναμικά και παραδοσιακά από τους Δήμους του Νομού Καβάλας, από τους επαγγελματίες και από την Περιφέρεια ΑΜΘ καθώς οι Τούρκοι, οι Βούλγαροι, οι Σέρβοι και οι Ρουμάνοι είναι οι συχνότεροι επισκέπτες το Καλοκαίρι στη Θάσο και στο χερσαίο τμήμα του νομού.

Στην Πρωινή μίλησε πρώτος ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης.

Εξήγησε ότι ο Δήμος Θάσου πήγε και στις τρεις εκθέσεις Σοφίας -Βελιγραδίου και Βουκουρεστίου. Είπε επίσης τα εξής: «Στο Βουκουρέστι καταλάβαμε ότι όλοι γνωρίζουν το νησί της Θάσου. Στην έκθεση του Βουκουρεστίου ζήσαμε το ενδιαφέρον των Ρουμάνων για μας.

Πιστεύω ότι γενικά η επόμενη τουριστική περίοδος που πλησιάζει Θα είναι μία καλή τουριστική περίοδος. Όσο καλά κι αν πηγαίνει η Θάσος εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Σαν Δήμος Θάσου κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε στη διάρκεια του χειμώνα για την τουριστική προβολή του νησιού.  Θα φέρω ως παράδειγμα αυτό που συναντήσαμε στο Βουκουρέστι όπου ακόμα και στα ταξί που χρησιμοποιούσαμε για τις μετακινήσεις μας οι οδηγοί γνώριζαν όλοι τις ομορφιές της Θάσου».

O δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νέστου Γιάννης Χατζηγερακούδης είπε:

«Οι Ρουμάνοι καταλάβαμε ότι περισσότερο από όλα στο Νομό Καβάλας γνωρίζουν το νησί της Θάσου. Ότι και να τους έλεγες για άλλες περιοχές αυτοί μας μιλούσαν για τη Θάσο. Τα τελευταία χρόνια προσπαθεί και η Κεραμωτή να πάρει ένα κομμάτι των Ρουμάνων τουριστών που έρχονται στην περιοχή. Για την Κεραμωτή φέτος στην έκθεση του Βουκουρεστίου υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον.

Πιστεύω λοιπόν ότι θα έρθουν φέτος το καλοκαίρι στην Κεραμωτή περισσότεροι Ρουμάνοι. Πάντως  στην έκθεση του Βουκουρεστίου καταλάβαμε ότι υπάρχει ανταγωνισμός από άλλους ελληνικούς προορισμούς. Η Εύβοια ήταν στην έκθεση του Βουκουρεστίου με πολλούς εκπροσώπους της ενώ χορευτικό συγκρότημα από την ίδια περιοχή δημιουργούσε δρώμενα κάθε μέρα».

*Για τη συμμετοχή του Δήμου της Θάσου στην τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου ο Δήμος Θάσου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι: «Ο Δήμαρχος Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης με δυναμική παρουσία στην αποστολή που βρέθηκε στην Έκθεση τουρισμού “TTR ROMANIA TOURISM FAIR” είχε την δυνατότητα να ανταλλάξει σκέψεις για τον τουρισμό με την πρέσβειρα της Ελλάδας στο Βουκουρέστι και με τον Ά Γραμματέα της Πρεσβείας στην Ρουμανία.Σημαντική στην Έκθεση τουρισμού στην Ρουμανία, η παρουσία των: Αλεξάνδρου Γκάγκου Εντεταλμένου Σύμβουλου Τουρισμού Δήμου Θάσου, του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας ενοικιαζομένων δωματίων ΑΜ-Θ Γιάννη Μαρκιανού και του Πρόεδρου των ενοικιαζομένων δωματίων Λιμένα Θάσου Δημήτρη Παπαμάρκου. Παράλληλα ο Δήμαρχος Θάσου στα πλαίσια της καλύτερης προβολής του νησιού έδωσε συνέντευξη σε έναν από μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Ρουμανίας προβάλλοντας τις ομορφιές του σμαραγδένιου νησιού».

Διαβάστε επίσης