• 30 Απριλίου 2024,

«Ικανότατος και καλός γνώστης του αντικειμένου ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης»

 «Ικανότατος και καλός γνώστης του αντικειμένου ο Χαράλαμπος Χρυσανίδης»

Θέματα της επικαιρότητας του Δήμου Καβάλας αλλά και της προεκλογικής περιόδου σχολίασε η Ευαγγελία Δρακονάκη.

Δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Χαράλαμπο Χρυσανίδη. Η χθεσινή της συνέντευξη είχε ως αφορμή όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Η κ. Δρακονάκη είπε αρχικά: «Δυστυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο δεν συνεδριάζει συχνά». Προσθέτοντας ότι αυτή η δυνατότητα των όχι συχνών συνεδριάσεων δίδεται από την υφιστάμενη νομοθεσία και το νόμο του «Κλεισθένη».

Σημειώνοντας επίσης ότι τη διοίκηση του Δήμου τη βολεύει οι συνεδριάσεις να είναι της Οικονομικής Επιτροπής (μία την εβδομάδα) αφού σε αυτήν και σε αντίθεση με το Δημοτικό Συμβούλιο, έχει την πλειοψηφία.

Ειδικότερο θέμα πρώτο. Η αγορά των δύο καπναποθηκών επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου: «Είμαστε ευχαριστημένοι από την έως τώρα διαδικασία. Σας θυμίζω ότι θέλαμε να τις αγοράσουμε και επί των ημερών μας. Όταν διοίκηση του Δήμου ήταν η κ. Τσανάκα.

Η τιμή που θα πληρώσει ο Δήμος Καβάλας για να τις αγοράσει δεν απέχει πολύ από αυτήν που συζητούσαμε εμείς το 2016. Εμείς συζητούσαμε στις 180.000 ευρώ. Τώρα θα δαπανηθεί ποσό 210.000 ευρώ. Υπολογίζοντας όλα τα δεδομένα της υπόθεσης και όλα όσα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα, εκτιμώ ότι η αγορά των δύο ακινήτων θα ολοκληρωθεί το 2024».

Σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη, απόφαση για κατάργηση των δημοτικών τελών στους οικονομικά αδύναμους δημότες: « Η διοίκηση πρέπει να έχει επιμέλεια και όχι προχειρότητα.

Ζητάμε να βρεθεί άμεσα ένας τρόπος η απόφαση να επανέλθει, το μέτρο της απαλλαγής να εφαρμοστεί εκεί που πρέπει για το τρέχον έτος. Εμείς τα λέγαμε όταν το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν μας ακούν. Νομίζουν ότι κάνουμε στείρα αντιπολίτευση αλλά έχουμε αποδείξει ότι αυτό δεν ισχύει».

Για το κόστος του ρεύματος στη λειτουργία του παγοδρομίου: «Στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής θέσαμε το ερώτημα. Ο κ. Προμούσας μας απάντησε ότι η ΔΕΗ υπολογίζει το ρεύμα στο ποσό των 15.000 ευρώ.

Ο κ. Προμούσας είναι αισιόδοξος ότι το ποσό τελικά θα πληρωθεί από τον επαγγελματία που λειτούργησε το παγοδρόμιο. Εγώ αντίθετα ακούω ότι αντιδρά και διαμαρτύρεται. Επικαλείται συμφωνίες διαφορετικές. Πάντως για ένα πράγμα είμαι σίγουρη. Για το θέμα η υπηρεσία έκανε όσα έπρεπε».

Τέλος η κ. Δρακονάκη ρωτήθηκε και για τα προεκλογικά: «Υποστηρίζω τον κ. Χαράλαμπο Χρυσανίδη. Συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο του. Τον γνωρίζω χρόνια. Ήταν ένας πετυχημένος Δήμαρχος. Έχει πολύ καλή γνώση του αντικειμένου. Είναι ικανότατος».

Διαβάστε επίσης