• 19 Απριλίου 2024,

Ηλίας Μαμαλάκης: «Η Θάσος εξελίσσεται σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό» (φωτογραφίες)

 Ηλίας Μαμαλάκης: «Η Θάσος εξελίσσεται σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό» (φωτογραφίες)

Στις υψηλού επιπέδου γαστρονομικές υπηρεσίες που προσφέρει το νησί της Θάσου αναφέρεται στην ανάρτηση του ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σπουδαίος μάγειρας προχωρά σε διθυραμβικά σχόλια για την περιοχή. Έχει επισκεφθεί πρόσφατα τη Θάσο μαζί με τον Στάθη Χαρπαντίδη. Αυτήν τη φορά επικεντρώνεται στο ξενοδοχείο A for Art και στις εκλεκτές δημιουργίες του Γιάννη Μαρινόπουλου.

Αναλυτικά τονίζει:

«Θάσος. Ένα πανέμορφο νησί του βορείου Αιγαίου που εξελίσσεται σε έναν γαστρονομικό τουρισμό κάθε επιπέδου από ταβέρνες λαϊκές με πολύ καλομαγειρεμένο φαγητό. Με τα εστιατόρια fine dining που ακουμπούσε τις υψηλές βαθμολογίες πολλών διαγωνισμών του εξωτερικού.

Στο ξενοδοχείο boutique A for Art ο executive chef Γιάννης Μαρινόπουλος τολμά και προσφέρει μια σοφιστικέ κουζίνα που βασίζεται σε προϊόντα φρέσκα και τοπικά ενώ την ίδια στιγμή μαγειρεύει με βάση την γαλλική μαγειρική.

Στις φώτο μια ελληνική ντοματοσαλάτα με πολλές διαφορετικές υφές Κουλί ντομάτας (ωμή σάλτσα ντομάτας), μους από ελιά Καλαμών κράκερ ντομάτας μαριναρισμένη ντομάτα άγριο σκόρδο και πούδρα ντομάτας.

Στην άλλη φώτο καπνιστή συναγρίδα με ντόπιο τουρσί κριταμοπαγωτό από αγουρέλαιο θρούμπες Θασίτικης Καλά ξεκινάει το καλοκαίρι της η Θάσος. Ο Γιάννης Μαρινόπουλος ενισχύει το μενού του μέρα με την μέρα».

Διαβάστε επίσης