Βράβευση Σχολείων του Δήμου Καβάλας για τη συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης (φωτογραφίες)

 Βράβευση Σχολείων του Δήμου Καβάλας για τη συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Μαΐου 2023, για τρίτη συνεχή χρονιά, η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Καβάλας στη Μεγάλη Λέσχη, για τη συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης!

Στον δημοτικό κήπο, υπό την επίβλεψη του εκπροσώπου της followgreen, Παναγιώτη Λεβέντη, τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια και διαδραστικά εργαστήρια για τους μικρούς μαθητές, με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά την εκδήλωση βράβευσης, τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, παρέλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα βραβείο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για την προσπάθειά τους.

Σημειώνεται ότι στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» συμμετείχαν οι μαθητές από 36 σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, και με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν σε πέντε ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαιο και μπαταρίες).

Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν συνολικά περισσότερα από 4.153 κιλά απορριμμάτων από 3.330 μαθητές, που αναλυτικά ήταν:

  • Χαρτί: 2.637 κιλά
  • Πλαστικό: 1.307 κιλά
  • Μπαταρίες: 93 κιλά
  • Τηγανέλαιο: 30 κιλά
  • Αλουμίνιο: 87 κιλά

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 61.050 πόντων επιβράβευσης. Η ανωτέρω σχολική δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Ομιλία δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη

Ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση βράβευσης, τόνισε ότι «η Ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων υλικών είναι μια πράξη επίδειξης σεβασμού προς το Περιβάλλον.

Τα στοιχεία του Δήμου δείχνουν ότι κάθε χρόνο μεγαλώνουν οι ποσότητες των απορριμμάτων που, αντί να πηγαίνουν στη χωματερή σαν άχρηστα υλικά, συλλέγονται και πηγαίνουν για ανακύκλωση. Η χαρά μου όμως είναι μεγαλύτερη όταν βλέπω πόσο σημαντικές είναι και οι ποσότητες των ανακυκλώσιμων που μαζεύουν οι μαθητές στα σχολεία μας.

Αυτό δείχνει ότι οι δάσκαλοί τους και οι γονείς τους αξίζουν ένα ιδιαίτερο έπαινο ευαισθητοποίησης, διότι διδάσκουν στα παιδιά ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα ζωής».
Ευχαρίστησε, τέλος, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των παιδιών, καθώς και τους χορηγούς: «Energean», «Κάθε Κουτί Μετράει», «Βουγιουκλής Λατομεία», «Μέδουσα ανακύκλωση αδρανών υλικών», «EAST-WEST GREECE» και «Τηγανέλαια Αν. Μακεδονίας-Θράκης», για τη συμβολή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, και Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιάννης Προμούσας, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Προστασίας Περιβάλλοντος, Κώστας Κητής, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, Κατερίνα Μαρκάκη, και οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Μεταφορών, Χρήστος Γάκης, και Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Αρχέλαος Γρανάς.

Τελικά αποτελέσματα

Νηπιαγωγεία

Λυδίας

19ο Ν.Κ

22ο Ν.Κ.

20ο Ν.Κ.

17ο Ν. Κ.

Δημοτικά

1ο Ειδικό Σχολείο

Αμυγδαλεώνα

12ο Δ.Σ.

22ο Δ.Σ.

2ο Δ.Σ.

Δευτεροβάθμια

Μουσικό Σχολείο Καβάλας

4ο Γυμνάσιο

Ο Δήμος Καβάλας στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης των πολιτών για το περιβάλλον, συνεχίζει δυναμικά με ακόμα περισσότερες δράσεις και τη νέα χρονιά.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Διαβάστε επίσης