Ημερήσια «απόδραση» στη Θεσσαλονίκη για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμουδίων (φωτογραφίες)

 Ημερήσια «απόδραση» στη Θεσσαλονίκη για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποταμουδίων (φωτογραφίες)

Με αφετηρία τα Ποταμούδια μέλη και φίλοι του συλλόγου βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, όπου ξεναγήθηκαν στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου και στην κρύπτη, που βρίσκεται κάτω από τον ναό.

Στη συνέχεια περιηγήθηκαν ελεύθερα στο ιστορικό κέντρο της πόλης (Ροτόντα, Καμάρα, Πλατεία Αριστοτέλους, Αγορά Μοδιάνο κ.α.), έφαγαν και ήπιαν το καφεδάκι τους στην παραλιακή λεωφόρο και τον Λευκό Πύργο.

Το απόγευμα παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση “Ο κατά φαντασίαν ασθενής” του Μολιέρου από το ΚΘΒΕ στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών, η οποία περιέχει διαχρονικά μηνύματα. Η θεατρική παράσταση “Όποιος θέλει να χωρίσει, να σηκώσει το χέρι του”, που αρχικά ήταν στο πρόγραμμα της εκδρομής, δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω κατάληψης του κτηρίου από τους ηθοποιούς.

Ήταν μία εξαιρετική εξόρμηση, συνοδευόμενη από μία υπέροχη, ανοιξιάτικη, λαμπερή ημέρα. Ο σύλλογος ευχαριστεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου για τη συμμετοχή τους και ιδιαίτερα τον πατέρα Νικόλαο Χαματζόγλου για την ξενάγηση στους χώρους εντός και κάτω από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου.

πηγή: Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμουδίων Καβάλας

Διαβάστε επίσης