• 25 Απριλίου 2024,

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών

 Στην Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών

Η νομική σύμβουλος και η κοινωνική λειτουργός του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών επισκέφθηκαν το πρωί της 7ης Μαρτίου την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Στην εν λόγω συνάντηση υπερτονίσθηκε η αναγκαιότητα και η σημασία της ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων με στόχο την βέλτιστη υποστήριξη των γυναικών-θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και των παιδιών τους. Αναφορά στο Πανελλήνιο Υποστηρικτικό Δίκτυο Δομών της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών, Ξενώνες φιλοξενίας και 24ωρη Γραμμή SOS 15900).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου αναφέρθηκαν στον τρόπο λειτουργίας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της δομής, διένειμαν έντυπο υλικό με επικαιροποιημένα στοιχεία και παρουσίασαν τον Οδηγό Τσέπης για την Έμφυλη Βία-μια νέα εφαρμογή για κινητά η οποία παρέχει χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές σε όσους έρχονται σε επαφή με άτομα που έχουν βιώσει έμφυλη βία και η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες (εξειδικευμένους και μη) αλλά και στο ευρύ κοινό.

Οι δύο φορείς, οι οποίοι συνιστούν υπηρεσίες πρώτης γραμμής, δήλωσαν δια των στελεχών τους την αμοιβαία πρόθεσή τους να συνεργασθούν αποτελεσματικά για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης και της ενδοοικογενειακής βίας-ένα πολυεπίπεδο και διαχρονικό φαινόμενο, μία σοβαρή κοινωνική παθογένεια η οποία αποτελεί αναμφίβολα απειλή και εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια για την ευημερία την και ισότητα των φύλων.

Άλλωστε, η ενίσχυση του επιπέδου προστασίας, ασφάλειας και αρωγής των γυναικών-θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και η γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελεί κοινό και διαρκή στόχο.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους παρευρισκόμενους για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία και πιο συγκεκριμένα, τον κύριο Καπελλάκη Αντώνιο-Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, τον κο Παπαδόπουλο Στυλιανό-Διοικητή του Α.Τ. Δράμας, την κα Χριστοφορίδου Ελισάβετ-Υπασπίστρια, την κα Κιορβαντσή Ελένη-Ανθυπαστυνόμο και την κα Ευκαρπίδου Ευμορφίλη-Υπαστυνόμο β’.

πηγή: Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καβάλας

Διαβάστε επίσης