Ιωάννα Γερακίνη: «Είμαι περήφανη που είμαι μέλος της ομάδας του ΑΟΚ»    

 Ιωάννα Γερακίνη: «Είμαι περήφανη που είμαι μέλος της ομάδας του ΑΟΚ»    

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στην Αθλητική Πρωινή η αρχηγός της ομάδας Βόλεϊ γυναικών του ΑΟΚ, Ιωάννα Γερακίνη.

Δεν έκρυψε ότι θα ήθελε με τον ΑΟΚ σε κάποια στιγμή να παίξει σε πολύ μεγαλύτερη κατηγορία ενώ τόνισε το πολύ καλό,  οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερ: Με τη Νέα Γενεά πήγατε για τη μεγάλη ανατροπή αλλά δεν τα καταφέρατε στο τέλος;

Απ: Η ομάδα της Νέας Γενεάς ήταν μια ομάδα στα μέτρα μας. Δυστυχώς στα δυο πρώτα σετ καθυστέρησε η ομάδα μας να βρει το ρυθμό της και βρεθήκανε με την πλάτη στον τοίχο. Βρήκαμε τη δύναμη και με ψυχή αλλά και υπομονή στο παιχνίδι μας, καταφέραμε να κάνουμε το 2-2.

Το tie break κρίθηκε στις λεπτομέρειες και η ομάδα της Νέας Γενεάς πήρε τη νίκη. Συνεχίζουμε. Κοιτάμε αμέσως την επόμενη μέρα, με ψηλά το κεφάλι και πολύ δουλειά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ερ: Πόσα χρόνια είσαι στην ομάδα;

Απ: Παίζω βόλεϊ γύρω στα 12 χρόνια, ξεκινώντας από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Στην Α2 με τον ΑΟΚ αγωνίζομαι τα 4 τελευταία χρόνια.

Ερ: Είχε προτάσεις από άλλες ομάδες το καλοκαίρι που μας πέρασε αλλά εσύ προτίμησες να μείνεις στον ΑΟΚ. Είναι μάλλον η ομάδα της καρδιάς σου.

Απ: Αγαπάω τον ΑΟΚ σε μεγάλο βαθμό. Επίσης τους ανθρώπους οι οποίοι είναι γύρω από το τμήμα Βόλεϊ. Θα ήθελα όλους να τους ευχαριστήσω. Δίνουν τη ψυχή τους αλλά και ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο από τη καθημερινότητα τους για να υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα.

Μιλάω για όλους τους προπονητές που στηρίζουν και τα μικρά παιδιά των Ακαδημιών, μέχρι βέβαια και την ομάδα που συμμετέχει στην Α2 κατηγορία. Για όλους τους εφόρους, το Μιχάλη Πυριλίδη, για όλους όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια.

Ερ: Το κλίμα πρέπει να είναι πολύ καλό στην ομάδα.

Απ: Εχουμε ένα πολύ καλό κλίμα. Αυτό είναι αλήθεια. Είναι οικογενειακό το κλίμα. Όλα σχεδόν τα κορίτσια είμαστε σε μια νεανική ηλικία και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο. Είμαι περήφανη που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Εχουμε καταφέρει αυτό που είχαμε θέσει σαν στόχο από την πρώτη χρονιά που ήμασταν στην Α2 δηλαδή ο ΑΟΚ να καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να παίξει σε αυτή την  κατηγορία με τα κορίτσια των Ακαδημιών. Αυτό είναι πολύ βασικό.

Όλα τα κορίτσια έχουν τη φλόγα να παίξουν και να διακριθούν. Με τη συμμετοχή της Μαρίνας (Ντεϊνέγκα) αλλά και της Ήλιας (Ρωσσιάδου) που είναι πιο έμπειρες, ειδικά η ξένη παίκτρια, έρχεται μια ισορροπία στο ρόστερ. Αυτό βγαίνει πάρα πολύ καλά.

Ο κορμός αποτελείται από δυο-τρεις έμπειρες παίκτριες και από πολλά κορίτσια που είναι από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Ερ: Θα ήθελες με αυτή την ομάδα να αλλάξεις κατηγορία προς τα πάνω;

Απ: Εννοείται. Αυτός είναι ο στόχος μου και το όνειρο μου. Σε κάποια στιγμή να ανεβάσουμε την ομάδα στην πιο πάνω κατηγορία. Δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, κάτι τέτοιο. Πάντα όμως εμείς έχουμε χαμηλά το κεφάλι και δουλεύουμε. Θεωρώ ότι θα έχουμε μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και θα διεκδικήσουμε την άνοδο.

Ερ: Είναι βασικός στόχος για φέτος;

Απ: Βασικός στόχος είναι η παραμονή. Σίγουρα όμως δε θα πούμε όχι αν στην πορεία μας βγει στο δρόμο και η άνοδος.

Ερ: Θέλετε και σαν ομάδα να προσελκύσετε περισσότερο κόσμο στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου»;

Απ: Ακριβώς. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος να μας στηρίξει. Θέλουμε τα… τύμπανα, τις φωνές. Αυτή είναι η χαρά του παιχνιδιού. Να έχουμε κόσμο στο γήπεδο. Μας βοηθάει πάρα πολύ το γεγονός να έρχεται ο κόσμος στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Ερ: Ποια είναι η φιλοσοφία σου για το Βόλεϊ;

Απ: Η φιλοσοφία αφού τώρα είμαι και προπονήτρια είναι γενικότερα η συνεργασία, η ομαδικότητα, η χαρά που προσφέρει ο αθλητισμός. Η αθλητική παιδεία μπορεί να προσφέρει στον άνθρωπο πάρα πολλά αγαθά. Θέλω να προσκαλέσω όλα τα παιδιά να ασχοληθούνε με το άθλημα του Βόλεϊ. Επίσης όλους τους γονείς να δούνε το Βόλεϊ, να το γνωρίσουνε περισσότερο σαν άθλημα.

Ερ: Πόσο διαφορετικό είναι να είσαι προπονήτρια με το να παίζεις λίμπερο στην γυναικεία ομάδα που συμμετέχει στην Α2;

Απ: Είναι εντελώς διαφορετικό. Η αλήθεια είναι ότι καταλαβαίνω τώρα και όλους τους προπονητές που έχουνε περάσει από τον ΑΟΚ. Είναι πάντως πολύ ευχάριστο για μένα αυτός ο συνδυασμός. Να προσπαθώ με τα μικρά παιδιά αλλά και να παίζω παράλληλα. Είναι κάτι που το αγαπάω υπερβολικά. Θέλω και στο μέλλον να ασχοληθώ με την προπονητική.

Ερ: Ποια ήταν η καλύτερη σου στιγμή μέχρι τώρα με τον ΑΟΚ;

Απ: Η καλύτερη μου στιγμή ήταν σίγουρα με την ομάδα κορασίδων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Καταφέραμε κάτι πολύ μεγάλο. Βέβαια το καλοκαίρι που μας πέρασε η ομάδα Κ18 κατάφερε κάτι ακόμη πιο σημαντικό με την κατάκτηση της 2ης θέσης. Εκείνη τη χρονιά που παίξαμε στο Πανελλήνιο με το τμήμα κορασίδων αλλά και καταφέραμε την άνοδο παράλληλα στην Α2 γυναικών, ήταν η πιο σημαντική μέχρι τώρα. Μιλάμε για περίπου πριν 4 χρόνια. Κάθε χρονιά όμως είναι ξεχωριστή. Πρέπει να βάζουμε ένα λιθαράκι παραπάνω. Να πάμε πολύ καλύτερα και να ανεβαίνουμε.

Ερ: Η πιο δύσκολη στιγμή;

Απ: Σίγουρα στον αθλητισμό υπάρχουν και στεναχώριες εκτός από τις καλές στιγμές. Το θέμα είναι να κοιτάζουμε τις δυσκολίες και να προχωράμε.

Ερ: Θα ήταν ένας στόχος σου να παίξεις στη μεγάλη κατηγορία των γυναικών;

Απ: Το μεγαλύτερο μου όνειρο είναι να παίξω στη μεγαλύτερη κατηγορία του Ελληνικού Βόλεϊ. Το ιδανικότερο θα ήταν αυτό να το πετύχω  με την ομάδα του ΑΟΚ. Να ξανά γράψουμε ιστορία σαν ομάδα. Να ζήσουμε μεγάλες στιγμές.

Ερ: Τι εύχεσαι για τη νέα αγωνιστική σεζόν; Πέρσι παίξατε μόνο έναν αγώνα πρωταθλήματος.

Απ: Εύχομαι υγεία και χωρίς τραυματισμούς. Υγεία σε όλους τους ανθρώπους, ζούμε δύσκολες στιγμές. Θέλω να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο να μας παρακολουθεί. Να φτάσουμε πολύ ψηλά σαν ομάδα.

Διαβάστε επίσης