• 25 Απριλίου 2024,

Ιωάννα Ξουλόγη: « Περήφανη που ο Δήμος Παγγαίου είναι Αθλητική Πόλη της Ευρώπης για το 2019»

 Ιωάννα Ξουλόγη: « Περήφανη που ο Δήμος Παγγαίου είναι Αθλητική Πόλη της Ευρώπης για το 2019»

Δηλώσεις στους 93,7 έκανε η παγκόσμια  πρωταθλήτρια της Ενόργανης Γυμναστικής Ιωάννη Ξουλόγη. Μίλησε για τους στόχους που έχει βάλει το 2019 ενώ παράλληλα έκανε το απολογισμό του 2018 και τι ακριβώς πέτυχε στην πορεία της. Επίσης αναφέρθηκε και στην ανάδειξη του Δήμου Παγγαίου ως Αθλητική Πόλη της Ευρώπης για το 2019. Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Πως έκλεισε το 2018 για σένα; Ηταν ίσως η καλύτερη  χρονιά στην καριέρα σου;

Απάντηση: Έτσι θα έλεγα. Το 2018 ήταν πολύ καλή χρονιά με πολλούς αγώνες με μετάλλια,  με τελικούς. Δυστυχώς δεν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο γιατί ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν καταφέραμε σαν ομάδα να κερδίσουμε την πρόκριση για το φετινό Παγκόσμιο και παράλληλα επίσης να διεκδικήσουμε  την πρόκριση στην Ολυμπιάδα.  Ηταν ένας βασικός στόχος. Έπρεπε να μπούμε στις 24 καλύτερες ομάδες αλλά ήρθαμε στην 26η θέση. Για λίγο δεν τα καταφέραμε. Σε ομαδικό επίπεδο δεν θα έχουμε συμμετοχή στην επόμενη Ολυμπιάδα αλλά σε ατομικό επίπεδο τρία άτομα θα διεκδικήσουν την πρόκριση για να δώσουν το παρόν τους στην κορυφαία στιγμή για όλους τους αθλητές.

Ερώτηση: Ποιοι είναι οι στόχοι σου για το 2019;

Απάντηση: Η πρόκριση στην Ολυμπιάδα. Μια συμμετοχής στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι ο μεγάλος στόχος όλων των αθλητών. Είναι πολύ δύσκολο αλλά θα προσπαθήσω μέχρι τέλος. Σε δυο μήνες έχουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μπακού όπου πέρσι είχα τη μεγάλη επιτυχία, αργότερα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που φέτος δεν είναι ομαδικό και ο καθένας αθλητής και η καθεμία αθλήτρια κοιτάζει να κάνει ότι καλύτερο σε συγκεκριμένο όργανο. Μετά είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που είναι ο τελευταίος αγώνας για να πάρεις την πρόκριση στην επόμενη Ολυμπιάδα.

Ερώτηση: Ανέβηκε ακόμη περισσότερο το επίπεδο της Ενόργανης το 2018, στην Ελλάδα ;

Απάντηση: Σίγουρα έχει ανέβει. Το βλέπουμε κάθε χρόνο ότι ανεβαίνει και περισσότερο. Πάντως για μας είναι λυπηρό γιατί δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε τη γραμμή που έχουν στο εξωτερικό. Μένουμε λίγο πίσω γι` αυτό ακριβώς δεν είχαμε την αντίστοιχη πρόκριση και στους άνδρες και στις γυναίκες.

Ακόμη όμως βγάζει η Ενόργανη καλούς αθλητές. Είναι στην κορυφή αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Λευτέρης ο Πετρούνιας. Περιμένουμε ακόμη περισσότερο  να ανέβουμε σε προσωπικό επίπεδο.

Ερώτηση: Ο Δήμος Παγγαίου αναδείχθηκε Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2019 που είναι μια μεγάλη διάκριση.

Απάντηση: Συγχαρητήρια στο Δήμο Παγγαίου, ήταν μεγάλη τιμή. Εγώ είμαι πολύ περήφανη για αυτή την επίτευξη   αφού η καταγωγή μου είναι από εκείνα τη μέρη.

 

Διαβάστε επίσης