ΙΡΜΑ οι Αμερικάνοι . ΙΡΜΑ και εμείς εδώ …

 ΙΡΜΑ οι Αμερικάνοι . ΙΡΜΑ και εμείς εδώ …

Στις ΗΠΑ έχουν να αντιμετωπίσουν τον κυκλώνα ΙΡΜΑ ώς καιρικό φαινόμενο και εμείς στην Ελλάδα τον κυκλώνα ΙΡΜΑ ώς φορολογικό φαινόμενο.

Κυκλώνας ο ένας , κυκλώνας και ο άλλος αλλα έχω την εντύπωση οτι μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, όσο αφορά την αντιμετώπιση του, έχει ο φορολογικός κυκλώνας που ταλαιπωρεί αυτή την χώρα πάνω απο 6 χρόνια.

Στις ΗΠΑ επειδή αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι λίγο – πολύ συνηθισμένα για τον λόγο αυτό τα περισσότερα σπίτια έχουν υπόγεια στα οποία κλείνονται οι Αμερικάνοι όταν είναι σε εξέλιξη κάποιο καιρικό φαινόμενο σαν την ΙΡΜΑ.

Πάντως σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Τσίπρα απο το βήμα της ΔΕΘ τα επόμενα χρόνια η ένταση του φορολογικού κυκλώνα ΙΡΜΑ θα πέσει και τα πράγματα για τους έλληνες φορολογούμενους πολίτες θα είναι πιο εύκολα.

Αφήστε που υποσχέθηκε οτι η επόμενη έκθεση της Θεσ/νίκης  θα γίνει χωρίς ΜΝΗΜΟΝΙΑ όταν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ που έχει υπογράψει και η δική του αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μας δένουν για πολλά – πολλά ακόμα χρόνια με αυτές τις φορολογικές μας υποχρεώσεις.

Αναρωτιέμαι ποιόν θέλει τελικά να παραμυθιάσει τον ευατό του ή τον λαό ;

Πάντως είναι γεγονός οτι με τις δικές του κυβέρνήσεις κάναμε τα μεγαλύτερα βήματα μπροστά και αν δεν υπήρχε εκείνη η “παύση ασυρμάτου” το καλοκαίρι του 2015 ίσως σήμερα και να ήταν και πρώτος μάγκας ο Τσίπρας.

Ο χρόνος που χάθηκε εκείνο το καλοκαίρι και το χρήμα που χρεώθηκε η Ελλάδα μας πήγανε πίσω και μετά όταν ο Τσίπρας συνήλθε και θεραπεύτηκε απο την Βαρουφακίαση ξεκίνησε αρκετά μέτρα πίσω απο την αφετερία.

Ένας απο τους λόγους που σε αυτή την κούρσα εξόδου μείναμε πίσω είναι οτι εκείνο το καλοκαίρι  δεν μπορούσε να καταλάβει η νεοκλεγμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έχει μπλέξει.

Οταν το κατάλαβε βέβαια η ζημιά είχε γίνει.

Καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές σε όλα τα σχολεία του Νομού που τα πράγματα είναι πολύ καλά αφού όλα τα σχολεία είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενώ στα περισσότερα έχουν παραλάβει και τα σχολικά βιβλία τα οποία και πολύ σύντομα θα μπούνε στις σχολικές τσάντες.

Έχω την εντύπωση οτι φέτος οι μαθητές θα μπούνε πολύ γρήγορα σε πρόγραμμα αφού δεν υπάρχει κάποια εκκρεμότητα να τους καθυστερήσει.

Καλή χρονιά , καλά μυαλά και καλό μάθημα απο τους δασκάλους και τους καθηγητές.

Απο σήμερα Τρίτη και μετά ο καιρός θα είναι αίθριος με πολύ καλές θερμοκρασίες για την εποχή και φαίνεται οτι το καλοκαίρι συνεχίζεται.

Η ανώτερη θερμοκρασία οι 30 βαθμοί.

Ο Τσίπρας υποχέσθηκε διορθώσεις όσο αφορά τις αδικίες που έχουν γίνει στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής και ελαφρύνσεις απο το 2019 και μετά.

Ακόμα και το μπόνους που έδωσε σε όλους του συνταξιούχους πέρσι μπορεί να το ξαναδώσει αν υπάρχει πλεόνασμα αλλά απο το 2019 και μετά.

Είναι πιο μετρημένος στις δηλώσεις του και ιδιαίτερα σε αυτά που υπόσχεται γιατί μετά απο τόσο “ξύλο” στο παρελθόν απο τους εταίρους έχει μάθει και προσέχει.

Το ερώτημα είναι ένα και είναι πολύ απλό :

Θα προλάβει ο Τσίπρας να ρεφάρει μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση ;

Αυτό είναι το ερώτημα και για τον λόγο αυτό θέλει και θα κάνει εκλογές την τελευταία μέρα  της τετραετίας.

 

Βέβαια για ορισμένα νησία όπως είναι η ΜΥΚΟΝΟΣ το καλοκαίρι συνεχίζεται κανονικά και δεν πρόκειτια να αλλάξει κάτι στις παραλίες της αν δεν εορτασθεί η 28η του Οκτώβρη.

Στη ΜΥΚΟΝΟ μέχρι και τέλη Οκτωβρίου γίνεται πόλεμος στις παραλίες στα ξενοδοχεία και στα διάφορα κλάμπ.

Απο Νοέμβρη αρχίσουν σιγά – σιγά και μαζεύουν.

Εδώ μέχρι και η Θάσος αυτή την εποχή είναι ακόμα γεμάτη τουρίστες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ΕΡΤ ετοιμάζει και νέο κανάλι.

Είναι η ΕΡΤ4 η οποία θα έχει περιεχόμενο αθλητικό.

Όπως στα συνδρομητικά έτσι και στην ΕΡΤ θα υπάρχει ένα κανάλι που θα είναι αφιερωμένο στον αθλητισμό.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί παραμένουν και δύσκολοι και ύπουλοι και ύποπτοι.

με το 1 με το 2 με το 3  :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης