• 23 Απριλίου 2024,

Ήρθαν 200 Αφγανοί πρόσφυγες- μετανάστες στο «Ασημακοπούλου»

 Ήρθαν 200 Αφγανοί πρόσφυγες- μετανάστες στο «Ασημακοπούλου»

200 περίπου πρόσφυγες – μετανάστες προστέθηκαν χθες το μεσημέρι σε όσους ήδη υπάρχουν στη δομή φιλοξενίας του στρατοπέδου «Ασημακοπούλου». Η άφιξη τους έγινε με λεωφορεία. Ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι κι ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα. Μεταξύ των 200 ανθρώπων πολλά είναι τα παιδιά. Ακόμη και τα βρέφη. Όλοι τους είναι Αφγανοί κι είναι οικογένειες. Στη δομή υπάρχουν έτσι κι αλλιώς κι άλλοι Αφγανοί ενώ όσοι έφθασαν χθες (προερχόμενοι από τη Νέα Καβάλα του Κιλκίς) εγκαταστάθηκαν στα ανακαινισμένα κτίρια εντός της δομής. Οι υπεύθυνοι του ΔΟΜ ισχυρίζονται ότι επί του παρόντος δεν θα μετακινηθούν άλλοι. Επειδή υπάρχουν κι άλλοι ελεύθεροι χώροι, αυτό μάλλον θα συμβεί αργότερα. Θυμίζουμε ότι στους ανακαινισμένους χώρους του «Ασημακοπούλου» μπορούν να διαμείνουν περίπου 350 άνθρωποι.

Οι υφιστάμενοι πρόσφυγες υπολογίζονται στους 400 με 450.

Η άφιξη των λεωφορείων με τους πρόσφυγες και τις αποσκευές τους έγινε τμηματικά, υπό διακριτικά μέτρα ασφαλείας. Από το πρωί χθες υπήρχε κινητικότητα στη δομή, κάτι σαν προετοιμασία για την άφιξη των νέων προσφύγων. Ωστόσο ο χώρος που ανακαινίστηκε συνεχίζει να είναι εργοτάξιο αφού κάποιες δουλειές συνεχίζονται ενώ σε αυτόν παραμένουν μηχανήματα έργων. Ορισμένοι από τους νέους πρόσφυγες με το που αποβιβάστηκαν από τα λεωφορεία έσπευσαν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Οι υπόλοιποι προτίμησαν να εγκατασταθούν στους νέους χώρους που υπάρχουν για αυτούς.

Η ιστοσελίδα eidisis.gr του Κιλκίς νωρίτερα χθες το πρωί ανέφερε τα ακόλουθα: «Με εφτά λεωφορεία στα οποία επιβιβάστηκαν από τη δομή της Νέας Καβάλας με προορισμό τη δομή της Καβάλας αποχώρησαν το πρωί της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου 2019 περίπου 230 Αφγανοί μετανάστες- πρόσφυγες, από τους συνολικά 1.029 μεταφερθέντες στις αρχές του μήνα».

 

 

Διαβάστε επίσης