• 12 Μαΐου 2024,

Εισφορά σε χρήμα οικοπεδούχων Περιγιαλίου: Διαφωνίες & έρευνες

 Εισφορά σε χρήμα οικοπεδούχων Περιγιαλίου: Διαφωνίες & έρευνες

Από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησα χθες για την εισφορά σε χρήμα στο Περιγιάλι ο δικηγόρος Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, εκπρόσωπος των οικοπεδούχων της συνοικίας, ο δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος Λεωνίδας Παππάς και ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης. Αντικείμενο των δηλώσεών τους ήταν η συζήτηση του προβλήματος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.

Ο Παναγιώτης Μαμτσαδέλης είπε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ: «Οι οικοπεδούχοι του Περιγιαλίου που βρέθηκαν τη Δευτέρα στο δημαρχείο, δεν αποχώρησαν ικανοποιημένοι. Στο τέλος της συζητήσεως, η δήμαρχος Καβάλας επιφυλάχθηκε για τις οφειλές της εισφοράς σε χρήμα και για το ψήφισμα που καταθέσαμε. Υποσχέθηκε όμως ότι θα ερευνήσει το θέμα και θα μας ενημερώσει.

Προσπαθούμε να πείσουμε τη διοίκηση του δήμου Καβάλας ώστε να μη βεβαιώσει τα χρηματικά ποσά στην εφορία. Ακόμη κι αν αυτό δε σταθεί εφικτό τότε τα ποσά να βεβαιωθούν το δυνατόν αργότερα. Περιμένουμε τις ενέργειες της δημοτικής αρχής κι αν κριθεί απαραίτητο θα επανέλθουμε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.»

Ο Λεωνίδας Παππάς άσκησε κριτική στη διοίκηση του δήμου και σε όσα είπε στους οικοπεδούχους του Περιγιαλίου. Μεταξύ των άλλων ο κ. Παππάς σημείωσε: «Τα ποσά της εισφοράς σε χρήμα είναι τεράστια. Είναι εξοργιστικό το ότι η διοίκηση στη συνεδρίαση της Δευτέρας δεν ήταν έτοιμη να απαντήσει συγκεκριμένα στους οικοπεδούχους».

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι κάνει πολιτική στο θέμα του Περιγιαλίου, επισημαίνοντας ότι η διοίκηση της Δήμητρας Τσανάκα δεν έχει πρόθεση να κοροϊδέψει τον κόσμο. Όλους όσους επιβαρύνονται με μεγάλα ποσά για την εισφορά σε χρήμα. Κατά την εκτίμηση του κ. Καλανταρίδη, το θέμα είναι υπό έρευνα ωστόσο φαίνεται δύσκολο να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία βεβαίωσης των ποσών στην εφορία. Από την άλλη πλευρά, ο κ. Καλανταρίδης εκτιμά ότι η βεβαίωση του ποσού στην εφορία μπορεί να μη συνεπάγεται και αύξησή του με προσαυξήσεις. Σε γενικές γραμμές,  αντιδήμαρχος ζήτησε λίγο ακόμη χρόνο προκειμένου το αίτημα των οικοπεδούχων του Περιγιαλίου να ερευνηθεί σε βάθος και να δοθεί σ’ αυτούς συγκεκριμένη και οριστική απάντηση.

 

Διαβάστε επίσης